Bekräftat: AIK säljer Bangura

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Bangura fortsätter dra in pengar till AIK.
Foto: Bildbyrån
Bangura fortsätter dra in pengar till AIK.

AIK säljer Mohamed Bangura.

Klubben bekräftar nu att anfallaren är klar för den storsatsande kinesiska Dalian Yifang.

– Som jag har förstått det är jag den spelare i AIK:s historia som dragit in mest pengar till klubben och det känner jag en stor stolthet över.

I Dalian Yifang finns redan tränaren Mikael Stahre och förre AIK-backen Niklas Backman. Nu ansluter Mohamed Bangura.

AIK bekräftar att de säljer anfallaren till den kinesiska klubben.

– Mohamed är på många sätt en historisk spelare i AIK. Han har bidragit stort både på planen, men också med effekten av de inkomstbringande försäljningar som AIK Fotboll har gjort. Vi önskar honom all lycka i sitt nästa steg i karriären, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande.

”Kommer alltid vara klubben i mitt hjärta”

Bangura kom till AIK i juli 2010 och såldes sedan till Celtic 2011. I januari 2013 bröt den skotska klubben kontraktet med Bangura. I december 2014 återvände han sedan till AIK.

– AIK kommer alltid att vara klubben i mitt hjärta och jag är väldigt tacksam över att jag fick komma tillbaka efter att ha spelat i en annan allsvensk klubb innan. Det har varit en härlig säsong i år och jag önskar AIK lycka till under 2016. Som jag har förstått det är jag den spelare i AIK:s historia som dragit in mest pengar till klubben och det känner jag en stor stolthet över, säger Bangura. 

Enligt Expressen förlänger Dalian Yifang med Stahre och värvar även förre Djurgårdslånet Nyasha Mushekwi från sydafrikanska Mamelodi Sundowns.

Även anfallaren Henok Goitom har lämnat AIK efter säsongsslutet.

Publicerad: