”Zlatan har problem mot stora klubbar”

FOTBOLL

Svenskens ”svaghet” pekas ut i Frankrike

Foto: AP
Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan har problem mot de stora klubbarna.

Det konstaterar l’Equipe i en ny kartläggning.

Enligt tidningen har svensken endast gjort åtta mål mot europeiska toppklubbar under sin karriär.

Champions League rullar vidare och i dag väntar en riktig en supermatch i Paris. PSG tar emot Real Madrid i ett möte som kan avgöra vilka som vinner den grupp där även Malmö FF och Sjachtar Donetsk.

I fransk och spansk press har det målats upp som en duell mellan de bägge superstjärnorna Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo.

Gör mål mot mindre lag

Men att svensken gör mål i kväll är inte särskilt troligt. Det skriver franska tidningen l’Equipe i en kartläggning i dag.

L’Equipe har gått igenom Zlatans Champions League-facit och kommit fram till att svensken ”har problem mot de större lagen”.

Anfallsstjärnan har gjort imponerande 44 mål på 115 framträdanden i den prestigefulla turneringen – vilket ger målsnittet 0,38 mål per match. Men enligt l’Equipe har majoriteten av målen kommit mot svagare motstånd.

Endast sex mål i slutspelet

Tidningen har i stället kollat på hur många av målen som kommit mot klubbar på topp 10 av Uefa:s rankningsindex och konstaterar att endast åtta mål gjort på de 45 matcherna (målsnitt 0,17).

Dessutom ebbar målen ut ju längre turneringen pågår. Enligt l’Equipe har Zlatan endast gjort sex mål i åttondelsfinaler och framåt.