Elitfotbollsspelare utreds för bedrägeri

FOTBOLL

"Jag blev helt chockad"

En svensk fotbollstjärna utreds för bedrägeri.

Han har använt ett presentkort som köpts med falsk identitet.

– Jag blev helt chockad, säger spelaren till Sportbladet.

Fotbollsstjärnan, som har meriter från landslagsspel, står misstänkt för bedrägeri, alternativt penninghäleri.

Anledningen är att han har handlat möbler för ett presentkort som visat sig vara köpt med falsk identitet.

En förundersökning är inledd mot spelaren. Själv slår han ifrån sig anklagelserna om brott.

– Det är så jävla jobbigt. Det här var för två och ett halvt år sedan. Det kom fram en kille och pratade med mig i butiken, det brukar alltid komma fram folk som vill prata fotboll. Sedan sa han att han hade ett presentkort som han inte behövde och frågade om jag var sugen på att köpa det, säger spelaren och fortsätter:

"Då blev jag rädd"

– Jag ska fundera, sa jag. Jag tog hans nummer och nästa dag köpte jag det av honom. Och nu visade det sig att han som sålde det till mig hade köpt det med falsk identitet.

Så det skedde för två och ett halvt år sedan och först nu har du fått reda på att du är misstänkt för bedrägeri?

– Ja, vad jag har fått höra av dem så tar det tid med sådana grejer. Jag fick ett brev för några veckor sedan och då blev jag rädd. Jag tänkte: "vad fan, har man mördat någon, vad fan har man gjort?" Det kom sent på eftermiddagen och när jag ringde till polisen för att höra vad det handlade om hade de stängt.

– Men när jag sedan fick reda på det blev jag helt ställd. Jag blev helt chockad, nollställd. Hur skulle jag kunna veta, det är omöjligt att veta att presentkortet var olagligt.

Har förhörts

Fotbollsstjärnan har varit på polisförhör och gett sin version av händelsen. Han har fått avslag på sin begäran av offentlig försvarare och något åtal är hittills inte väckt.

– Polisen sa att de bara ville höra min version, att de ville veta hur jag hade fått tag i presentkortet och om jag är medhjälpare eller inte. De undrade om jag kände igen killen, men det var två och ett halvt år sedan och en vanlig kille. Hade jag känt killen hade jag burit honom till polisstationen direkt.

Är du orolig över att bli dömd?

– Polisen sa att det är som fortkörning, såpass är det bara. De vet inte hur långt det ska gå, om åklagaren vill ta det till domstol. Det är inte klart än.

– Vi får se vad som händer. Men jag visste inte ens att det fanns falska presentkort.