Guidetti målskytt mot Barcelona

avStaffan Dickson

John Guidetti snubblade in 1–0 för Deportivo Alavés borta mot Barcelona.

Barça vände efter mål av Suárez och Messi – men i slutminuterna ropade Alavés på straff.

– Det var en tydlig straff, jag tycker att vi behöver VAR (videogranskning) i Spanien, säger Guidetti efter matchen.

Tidernas nästa dyraste spelare, Coutinho, ligadebuterade på söndagskvällen för Barcelona. Då gjorde gjorde John Guidetti sitt bästa för att stjäla showen.

I matchens 23:e minut kom svensken fri från halva planen efter att Messi tappat bollen och Ibai hittat svensken i djupled. I skottögonblicket halkade Guidetti till och sköt bollen via sitt eget stödjeben och in i mål bakom Barçakeepern Marc-André ter Stegen.

Målet var den 25-årige svenskens första för Alavés, dit han just nu är utlånad från Celta Vigo.

Dribblade bort Umtiti

I den 62:a minuten stod Guidetti för en fin prestation när han gjorde bort Umtiti med en tvåfotsdribbling och serverade Ibai ett friläge. Han kom dock aldrig till skott utan spelade vidare till vänsterbacken Duerte, vars avslut täcktes ut till hörna av Pique.

Tio minuter senare slog Luis Suárez in en retur och kvitterade för Barcelona. Och efter att Guidetti bytts ut mot Munir El Haddadi, utlånad till Alavés från just Barcelona, gjorde en dittills väldigt blek Lionel Messi mål på frispark och gav hemmalaget ledningen.

Strax före full tid ropade Alavés på straff efter att Umtiti tydligt fått bollen på handen. Domaren valde dock att inte blåsa och Barcelona höll undan till seger.

– Vi gjorde en fenomenal insats, jag är så stolt över hela laget. Vi behöver bara lite mer tur. Det var en tydlig straff, jag tycker att vi behöver VAR (videogranskning) i Spanien, säger Guidetti i spansk tv efter matchen.

”Är för mina två underbara barn”

Guidetti blev så sent som i fredags tvåbarnsfar efter att hans sambo Sanna Dahlström fött en son.

”Det här målet är för mina två underbara barn och min vackra Sanna Dahlström. Laget förtjänar så mycket mer än vi får. Vi fortsätter kämpa”, skriver han på Instagram efter förlusten.

Så fungerar transferfönstret 00:45

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM