Granqvists hustru: ”Nu såg Sverige och hela världen hur bra han är”

avLo Hägerfelth

FOTBOLL

Sverige gick till VM och lagkaptenen Andreas Granqvist har hyllats stort.

Nu stämmer även mittbackens hustru Sofie in i hyllningskören.

– Jag har alltid varit stolt över min man, men nu såg Sverige och hela världen hur bra han är, skriver hon i ett blogginlägg.

Det var en seger som få hade räknat med. Efter 1–0 på Friends och 0–0 på San Siro gick Sverige till VM och klippte Italiens biljett till Ryssland i spillror. Efteråt jublade det svenska laget så vilt att Eurosports bord gick sönder.

Den som har hyllats allra högst efter matchen är lagkapten Andreas Granqvist. Mittbackens insats var så bra att till och med Diego Maradona valde att benämna honom som ett torn.

Nu har även Granqvists hustru Sofie hyllat sin man. I ett blogginlägg skriver hon om upplevelsen av matchen från sin plats.

”Då blev allt så mycket verkligare”

”Andreas var ovanligt kort i sina sms och jag förstod rätt snabbt att han var rejält nervös. Väl på plats på arenan skakade jag & när jag såg A på storbilden så såg jag hur nervös han var, så har jag aldrig sett honom. Då blev allt så mycket verkligare.”, skriver hon.

I inlägget skriver hon om första halvlekens nervositet, om andra halvlekens pers och slutsignalens eufori. Och så skriver hon om hur stolt hon är över Andreas Granqvist.

”Jag har alltid varit stolt över min man, men nu såg Sverige och hela världen hur bra han är”

”En magisk kväll - minus lite hår”

Efter matchen fick Granqvist håret rakat, ett löfte som gick i lås i och med det svenska VM-avancemanget. Efteråt hade Granqvist inte så mycket att säga om den nya frisyren.

– Har man lovat så har man. Vi får se vad frugan säger, sa han .

Så vad tycker frugan? Aningen oklart i hennes inlägg.

”Det var en magisk kväll & natt (minus lite hår på mannens huvud) & jag är glad att jag fick vara med och uppleva allt!”, skriver Sofie.

ARTIKELN HANDLAR OM