Busch Thor lägger ner karriären

Foto: BILDBYRÅN

avEmelie Fredriksson

FOTBOLL

Två matcher kvar – sen avslutar Niklas Busch Thor karriären.

– Det är det tuffaste beslut jag någonsin tagit, säger Siriuskaptenen till klubbens hemsida.

Niklas Busch Thor har varit med och spelat Sirius upp till allsvenskan.

Klubben har kommit att betyda mycket för 31-åringen som efter senaste matchen, där det blev vinst efter sju rada förluster, grät öppet.

– Man är ingen robot. Det är tungt, och det är jobbigt. Men nu är det väldigt roligt. Det är känslomässigt när man äntligen får till det. Det blir en urladdning, sa han då.

”Väldigt tråkigt”

Men dagens beslut är betydligt mer känslosamt. 31-åringen har nämligen bestämt sig för att lägga ner karriären.

– Det är det tuffaste beslut jag någonsin tagit. Det känns såklart väldigt tråkigt på många sätt, fotbollen har varit en livsstil under en stor del av mitt liv och det har varit en otrolig resa för mig, säger Niklas Busch Thor till klubbens hemsida och fortsätter:

– Målet för mig själv och med laget var att ta Sirius till allsvenskan och etablera oss där. Det har vi uppnåt nu, och jag känner stolthet över det och en väldig tacksamhet till Sirius som gett mig chansen. Allt har ett slut, man måste veta när det är dags att gå vidare. Jag har haft det lite tufft i år, man måste vara väldigt dedikerad för att få ihop det och jag tror att det är rätt tid för mig nu.

Busch Thor är avstängd i nästa match. Sedan återstår en sista hemmamatch mot Malmö FF den 29 oktober innan Sirius avslutar säsongen borta mot AFC Eskilstuna.

ARTIKELN HANDLAR OM