Häcken säljer Elin Rubensson

Publicerad 2024-03-13

Diamantbollen-vinnaren Elin Rubensson, 30, säljs från Häcken.

Mittfältaren är klar för amerikanska klubben Houston Dash i NWSL.

– Jag har valt att ge mig ut på ett nytt äventyr, säger Rubensson till klubbens hemsida.

Rubensson slog igenom stort för den svenska publiken när Sverige tog hem VM-bronset förra året. Mittfältaren tog över fanan efter Caroline Seger och gjorde det med bravur. Insatserna i både Häcken och landslaget belönades med Diamantbollen.

Nu är det klart att Häcken säljer 30-åringen till USA efter tre år i föreningen. Rubensson byter Hisingen mot Texas när hon flyttar till Houston Dash.

– Hon har kvaliteter när det kommer till att läsa av spelet försvarsmässigt och kontrollera tempot med boll. Vi är väldigt glada att kunna välkomna Elin och hennes familj till klubben, säger Houstons sportchef Alex Singer.

”En otrolig resa”

Rubensson tackar klubben genom en intervju på Häckens hemsida där hon pratar om hennes utveckling i föreningen.

– Den resan som vi har gjort tillsammans har varit helt fantastisk för oss spelare, för klubben och för damfotbollen i Sverige. Jag är väldigt tacksam för tiden som jag har haft i BK Häcken, säger hon.

”Har varit väldigt betydelsefull”

Häcken säljer därmed en av sina viktigaste spelare inför kvartsfinalen i Champions League mot PSG.

Elin Rubensson är en fantastisk spelare som har varit väldigt betydelsefull i den starka utveckling som laget har haft. Hon har varit en förebild för många spelare och vi hoppas såklart att hon kommer tillbaka efter sitt utlandsäventyr, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit.

Elin Rubensson gjorde 88 matcher, 17 mål och 15 assist för Häcken.