Sterling lämnade VM efter inbrott

DOHA/STOCKHOLM. Raheem Sterling missade Englands VM-åttondelsfinal mot Senegal.

Enligt Daily Telegraph har stjärnan flugit hem då ett inbrott inträffat i hans hem utanför London – när hans fästmö och tre barn var hemma.

– Vi måste ge honom tid att få vara med sin familj, säger Gareth Southgate.

Den 27-årige yttern startade i två av tre gruppspelsmatcher för England och gjorde dessutom mål i premiären mot Iran. Men när slutspelet nu dragit i gång fanns inte Sterling med i truppen.

Det engelska fotbollförbundet meddelade att Chelseastjärnan skulle missa matchen på grund av familjeskäl.

PLUS: Leifby rankar: 20 snyggaste tröjorna i fotbolls-VM någonsin

– Raheem behöver hantera en familjesituation så han har åkt tillbaka till England. Vi måste ge honom tid att reda ut det och vara med sin familj, säger Gareth Southgate.

Raheem Sterling.
Raheem Sterling.

Så spelas slutspelet i fotbolls-VM: Alla matcher och tv-tider

Inbrott i Sterlings hem

Senare på kvällen rapporterade engelska medier att ett inbrott inträffat i Sterlings hem i Surrey, strax utanför London, samtidigt som hans fästmö Paige och deras tre barn var hemma.

Beväpnade förövare ska ha brutit sig in i huset och bland annat stulit klockor till ett värde av nästan 4 miljoner kronor.

– Det var fruktansvärt för Paige och självklart traumatiskt för hela familjen, säger en familjekälla till The Sun.

Enligt The Sun ska inbrottet ha skett sent på lördagskvällen engelsk tid, alltså nattetid i Doha, Qatar, där Sterling då befann sig på VM.

Sterling uppges ha flugit hem från Doha tidigt på söndagen.

– Jag tillbringade mycket tid med Raheem i morse och ibland händer saker man måste hantera. Vi tänker så klart på att han måste få utrymme nu och att inte prata för mycket om privata detaljer, säger förbundskapten Southgate.

Stöttas av Kane

Enligt The Sun var polis på plats vid Sterlings hem i cirka tre timmar, men det finns i nuläget inga uppgifter om huruvida förövarna gripits.

Lagkapten Harry Kane är fåordig när han får svara på frågor om Sterlings situation, men säger att han stöttar sin lagkamrat.

– Det är så klart en privat angelägenhet mellan honom och hans familj, men det är aldrig lätt att se en av ens lagkamrater gå igenom något sådant. Vi får ta det dag för dag nu och se. Jag önskar honom allt gott och hoppas få träffa honom snart igen, säger Kane.

England vann matchen mot Senegal med 3–0 och ställs mot Frankrike i kvartsfinal.

Det är i nuläget oklart om Raheem Sterling kommer återvända till Doha.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.