Engelska fansens galna natt – på shejkens palats

DOHA. Tommy Sullivans resa till VM fick en minst sagt oväntad inledning.

Engelsmannen och hans sällskap bjöds in till shejken av Qatars sons palats.

– Jag hoppas detta når alla i Sverige. Det var helt otroligt, säger Tommy till Sportbladet.

Det var efter Englands 6–2-seger mot Iran som Tommy Sullivan, sonen Alex och vännen John var på väg hem från en hotellbar.

– Vi hade tagit några glas och gick in i affären för att köpa mjölk, berättar Tommy som fortfarande verkar ha svårt att tro vad de har varit med om.

– Där träffade vi en lokalinvånare som sade ”vänta här, jag är tillbaka om en halvtimme”. Sedan dyker han upp igen och säger ”låt oss åka till mitt ställe”.

En aning tveksamma hoppade de in i bilen som stod parkerad utanför. Trion kördes till ett lyxigt palats och snart framgick det också vem ägaren egentligen var – sonen till shejken av Qatar.

Wernbloom: Så här är stjärnorna på planen

”Kunde knappt tro sina ögon”

– Det var ett palats. Nu ska jag berätta, de hade ett palats för fruar, flickvänner och barn och ett för grabbarna. Man kunde knappt tro sina ögon, säger Tommy.

– De hade ett eget zoo, lejon, fåglar, apor...

Var det verkligen en bra idé att kela med lejonen? Blev ni inte rädda?

– Lejon biter inte på en scouser (person från Liverpool), kära du. Alla där var väldigt trevliga, vi hade många intressanta samtal.

PLUS: LISTA: VM-landslaget med vräkigaste boendet

Till en början trodde ingen på gänget. Men eftersom sonen Alex lyckades filma stora delar av besöket har trion blivit kändisar hemma i England.

– Vi har förmodligen fått våra 15 minuter av kändisskap nu. Men du är ju från Sverige, så du ser. Jag hoppas att min klubb Everton säger tack så mycket till mig, säger Tommy och syftar på all gratis PR.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN