Affären stoppas – tvingas åka hem

FC Barcelona var 18 sekunder för sena med att skicka in dokument för värvningen av Julián Araujo.

Nu kommer Fifas dom.

Affären godkänns inte och Araujo tvingas åka tillbaka till LA.

Det blev i vanlig ordning en intensiv Deadline Day i tisdags med massvis av stora övergångar, men också affärer som sprack på de allra mest dåliga visen.

Hakim Ziyech var på plats i Paris för att skriva på för PSG, men Chelsea skickade inte över sina papper i tid varpå marockanen tvingades vända hem till Chelsea.

Nu tvingas Julián Araujo göra samma sak.

Affären stoppas

FC Barcelona värvade den 21-årige, mexikanske högerbacken från LA Galaxy för motsvarande 20 miljoner kronor, men dokumenten registrerades i systemet först 18 sekunder efter deadline.

Sedan dess har Araujo tränat på egen hand i väntan på att Barças överklagan ska behandlas.

Nu har Fifas dom kommit.

Affären ogiltigförklaras, Barça får tillbaka pengarna och Araujo tvingas åka tillbaka hem till LA, uppger Mundo Deportivo.

Flera försök

Barças tanke med Julián Araujo var att skola in honom i reservlaget och låta honom stå på tillväxt, men också att han skulle kunna flyttas upp till A-laget och ersätta Héctor Bellerín vid en skada.

Nu blir det inget spel alls i ”Blaugrana”.

Men Araujo lär hamna i Barça förr eller senare. Den spanska klubben visade intresse för honom redan i somras, så det är nog inte otänkbart att de gör ett nytt försök nästa gång transferfönstret öppnar…

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN