Albin Ekdal missar landslagsträningen

Uppdaterad 2023-03-24 | Publicerad 2023-03-23

Albin Ekdal missar träningen dagen innan EM-kvalet mot Belgien.

Mittfältaren har blivit förkyld.

– En sjuk Albin kan såklart inte spela mot Belgien, men jag hoppas att han kan vara med, säger Janne Andersson.

AVSLÖJAR: Här är Sveriges startelva mot Belgien

Sverige mötet Belgien i EM-kvalet i morgon på Friends Arena. Landslaget har haft en del skadeproblem i backlinje och såväl Joel Andersson som Emil Holm har tvingats lämna återbud.

Isak Hien dras också med en skadekänning och har kört rehabträning under veckan. På torsdagens träning fanns inte Albin Ekdal med.

Tilltänkt att starta

Landslaget meddelar att mittfältaren har en lättare förkylning och därmed inte tränar. Kan han spela mot Belgien? Det återstår att se.

– Jag hoppas inte han missar matchen. Det är för tidigt säga. Jag behöver fatta ett beslut senast 23.59 i kväll om han ska vara med i truppen, säger han och fortsätter:

– Han kände sig så pass (förkyld) att vi inte ville ta ut honom på planen i dag. Albin har sett bra ut så jag vill gärna ha med honom. Men vi får ta det timme för timme. I kväll får vi se vad det lutar åt. En sjuk Albin ska såklart inte vara med. Är han halvkrasslig så får vi se hur vi honom mot andra alternativ.

Ekdal har missat de senaste landslagssamlingarna på grund av skada, men är nu tillbaka. Mycket talar för att han är tilltänkt i startelvan på det centrala mittfältet tillsammans med Samuel Gustafsson.

Åtminstone om man ska tro hur Janne Andersson har ställt upp laget under veckans träningar.

Albin Ekdal.

Sverige-Belgien spelas på fredag klockan 20.45 – matchen sänds i TV6 och Viaplay