Chelsea-stjärnornas bonus för PL-titeln

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Andra Premier League-titeln på tre år.

Nu kan Chelsea-stjärnorna se fram emot en bonus på närmare 57 miljoner kronor, enligt The Times.

Chelsea säkrade sin sjätte ligatitel på fredagen. Inhoppande Michy Batshuayi avgjorde med matchens enda mål i slutminuterna borta mot West Bromwich och såg till att London-klubben fick guldjubla för andra gången de tre senaste säsongerna.

– Jag fick bra betalt för det bytet, sa tränaren Antonio Conte, som därmed blev mästare under sin första säsong i klubben.

– Det är fantastiskt. Det har inte varit enkelt att komma till England och ta mig an ett nytt språk och en spelartrupp som just kommit från en dålig säsong. Jag vill tacka spelarna för deras hängivenhet och deras hårda jobb den här säsongen.

Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix

De får mest

Och Chelsea-spelarna har mer att jubla över.

Premier League-titeln innebär nämligen att truppen kommer att få dela på en bonus på fem miljoner pund, närmare 57 miljoner kronor, enligt The Times.

Summan betalas av klubben, där spelarna med mest speltid under säsongen också kommer att få den största biten av kakan.

Gary Cahill och Cesar Azpilicueta, som har startat i varje ligamatch under säsongen, kan därmed se fram emot störst bonusar, medan spelare som lagkaptenen John Terry, målvakten Asmir Begovic och Michy Batshuayi inte har spelat lika mycket lär få nöja sig med en mindre summa.

Alla belönas

Enligt The Times är tio procent av bonussumman reserverad åt avbytare som inte fått speltid eller spelare som inte fått plats i truppen, för att säkerställa att samtliga spelare blir belönade för framgången.

Tränaren Antonio Conte och hans kollegor kommer att få en bonus från en separat pool.

Chelsea har två ligamatcher kvar att spela, men har tio poängs marginal ner till tvåan Tottenham (tre matcher kvar) och har därmed redan säkrat titeln.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM