Joey Barton

Joey Barton stängs av 18 månader

Av: 

Povel Arwidson

Joey Barton 2015, då i QPR.
Joey Barton 2015, då i QPR.

FOTBOLL

Joey Barton, 34, är en fotbollsspelare som ofta är i blåsväder.

Nu kommer beskedet från engelska fotbollsförbundet, efter att Barton brutit mot reglerna för betting, och spelat på över 1000 fotbollsmatcher.

Barton stängs av från all fotboll i 18 månader.

Skotska Rangers bröt kontraktet med Joey Barton i november, efter att han anklagades av FA för att ha lagt spel på 1260 matcher över de senaste tio åren. Han skrev i december på för Burnley, ett kontrakt som gällde säsongen ut.

”Tvingar mig till en tidig pension”

Men det blir ingen mer fotboll på ett tag för Joey Barton. Under onsdagen kom FA:s dom angående bettingmisstankarna, och mittfältaren blir avstängd från all fotboll i 18 månader. Dessutom tillkommer en böter på nästan 340 000 kronor.

Barton skriver på sin egen hemsida att han erkänner att han spelat på matcherna. Men han skriver att det var på grund av ett svårt spelberoende, och att det aldrig handlade om matchfixning. Han kommer överklaga domen.

– Beslutet tvingar mig till en tidig pension från fotbollen. Jag accepterar att jag bröt mot reglerna, men jag känner att straffet är hårdare än det hade varit för en mindre kontroversiell spelare, skriver han.

Burnley kommenterar inte ärendet ytterligare.

ANNONS

Hockey-VM i fokus på Powerplay! Åtta fajter är utmaningen och 1, X eller 2 är alternativen. Fixar du alla rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Joey Barton

Fotboll

Premier League