Landslaget buades ut i U21-EM-genrepet

Publicerad 2017-06-10

HELSINGBORG. Sverige föll med 0–2 mot Danmark i genrepet inför U21-EM. 

Efter slutsignalen buades landslaget ut av hemmapubliken. 

– Det är roligt att de sätter krav på oss, säger Pawel Cibicki. 

På fredag inleder Sverige U21-EM i Polen mot England. I genrepet mot Danmark blev det förlust med 0–2 för Sverige som bytte ut hela startelvan i andra halvlek. 

Efter slutsignalen buade delar av de nästan 5 000 personerna på Olympia ut hemmalaget. 

– De tar väl för givet att vi ska vinna jämt. Det är roligt att de sätter krav på oss, men vi vet när vi ska vara som bäst och det är om en vecka, säger Pawel Cibicki.

Ingen oro? 

– Absolut inte.

”Fått högre förväntningar”

Gustav Engvall är också inne på att kraven på de svenska laget är höga efter guldet senast. Bara två spelare, Kristoffer Olsson och Simon Tibbling, är dock kvar från det laget.

– En del var kanske med och hejade när det andra laget tog guld. Klart de har krav, det får vi leva med, säger han och fortsätter: 
– Vi har fått högre förväntningar per automatik för att de andra tog guld. Men så är de. De får bua lite nu, så snäppar vi upp det och så får de jubla efter nästa match i stället.

Sverige hade inget vidare genrep mot Danmark för två år sedan heller och då slutade det, som bekant, med guld i mästerskapet.

– Det är svårt att veta hur stora växlar man ska dra (av ett genrep). Det blir en jättespeciell match, om du har 21 byten på 25 minuter är det inte så lätt att spela fotboll. Nu vann de den här matchen men jag tycker att det hade kunnat gå hur som helst, säger Tibbling. 

U21-EM i Polen pågår mellan 16–30 juni.