Pelle Olsson

Olsson: Elva omgångar räcker inte

Av: 

Kristoffer Bergström

Per Bohman

FOTBOLL

Efter noll segrar på elva matcher går Pelle Olsson och nykomlingen AFC skilda vägar.

För Sportbladet berättar tränaren om turerna bakom beskedet.

– I vissa stunder har det varit som vilken klubb som helst. I andra stunder ganska annorlunda, säger han.

Pelle Olsson sparkas.

AFC förlorade i lördags med 4–1 mot Djurgården. Det var elfte raka allsvenska matchen där nykomlingen misslyckades med att vinna.

Ett dygn senare meddelar jumbon i ett pressmeddelande att Pelle Olsson inte längre är deras tränare.

Vill ha ny tränare snarast

– Resultaten har inte gått vår väg, varför vi vill göra en förändring. Efter diskussioner mellan klubbledningen och Pelle Olsson har vi enats om att gå skilda vägar, säger klubbens ordförande Alex Ryssholm.

För tillfället ansvarar assisterande tränaren Jesper Norberg för laget, men AFC arbetar intensivt med att få in en ny huvudtränare. Sportbladet skrev under lördagen att huvudkandidaten till posten är 30-årige Poya Asbaghi, som nyligen lämnade Dalkurd.

”[Vi] hoppas kunna presentera en innan hemmamatchen mot AIK på söndag, den 4 juni” skriver klubben i pressmeddelandet.

”Vill inte klaga på AFC...”

När Sportbladet når Pelle Olsson berättar han vad som hänt.

– Jag vet inte om det är är korrekt att säga att jag sparkades. Vi hade en diskussion på eftermiddagen och de ville ha någon typ av ändring. Från min sida fanns det ett par grundförutsättningarna jag måste ha för att kunna jobba på rätt sätt.

Vilka då?

– Det behåller jag för mig själv. Klubben var väldigt noggrann med att de ville ha en förändring. Och efter att vi diskuterat någon timme så fanns det inte många förändringar som jag kunde komma på. Då får klubben på något sätt ta ansvar för storleken på förändringen, och så blev det.

Hur har det varit att jobba i AFC?

– I vissa stunder som vilken klubb som helst. I andra stunder ganska annorlunda. Vi hade extremt många nya spelare på försäsongen och då behöver man tid. Finns inte kontinuiteten så behöver man tid. Jag sa från början att det här var ett nybygge och att vi skulle behöva fajtas om poängen. Vi har fajtats bra, men inte fått med oss så mycket. Det krävs 30 omgångar för att få poängskörden som krävs. Det räcker inte med elva omgångar. Men klart att det också spelar in att vi inte vunnit någon match. Det tär både på förtroendet och tilltron, tror jag.

Hur är relationen med ordförande Alex Ryssholm?

– Jag vill inte klaga på AFC. Det finns en del saker såklart, men jag är inte den som tjafsar. Om man flyttar en klubb till en helt nya stad så kommer det förstås att dröja innan allt fungerar. Jag är pragmatisk lagd och finns det en gräsmatta och ett par bollar så kan jag jobba med de förutsättningarna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Pelle Olsson

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Pelle Olsson

AFC Eskilstuna

Allsvenskan i fotboll