Uppgifter: Tony Gustavsson har presenterat sig för laget

avMattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Tony Gustavsson.

Klockan 15.00 ska Gif Sundsvall presentera sin nya huvudtränare.

Det har i flera dagar skrivits att det ska handla om Tony Gustavsson.

Enligt Sundsvalls Tidning har han varit på plats på måndagsförmidagen för att träffa laget och genomföra en första stängd träning.

Gif Sundsvall har bekräftat att de har klart med ny huvudtränare som ska offentliggöras under måndagseftermiddagen.

– Vi vill ge den nya tränaren och laget lugn och ro på dagens träning och tillkännage vem det handlar om på presskonferensen. Men det känns fantastiskt skönt att vi har en ny tränare på plats och nu ska vi se till att göra allt på rätt sätt så att Gif Sundsvall spelar allsvenskt 2020, säger sportchefen Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning.

Enligt lokaltidningen har Tony Gustavsson varit på plats under morgonen för att träffa spelartruppen och presentera sig.

Tony Gustavsson ska alltså också genomföra en träning med laget innan den väntande presskonferensen.

VM-guld i somras

Gif Sundsvall ligger sist i allsvenskan och i fredags fick huvudtränaren Joel Cedergren sparken.

På söndagseftermiddagen blev det ny förlust med 2–0 hemma mot IFK Göteborg när assisterande tränarna Andreas Pettersson och Henrik Åhnstrand hade ansvaret för laget.

Tony Gustavsson, 46, har tidigare bland annat varit assisterande tränare till Pia Sundhage när USA:s damer vann OS-guld 2012 och var även assisterande tränare till Jill Ellis vid VM-guldet i Frankrike i somras.

I allsvenskan har Tony Gustavsson tränat Hammarby säsongen 2007–2009, han fick sparken från klubben den 31 augusti 2009 på grund av bristande sportsliga resultat.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM