Chelsea räddat av offsidemålet

”Tydligaste jag sett i hela mitt liv”

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

På väg mot dunderfiasko.

Då räddades Chelsea av ett tydligt offsidemål.

– Det är som att få en smäll rakt på käften, säger Cardiff-tränaren Neil Warnock.

Många Chelsea-supportrar drog en ångestfylld suck när startelvan mot bottenlaget Cardiff presenterades. Där fanns varken storstjärnan Eden Hazard eller 18-årige superlöftet Callum Hudson-Odoi, som blev målskytt i sin startdebut för engelska landslaget i veckan.

Tränaren Maurizio Sarri förklarade sina val med att de behövde vila efter landslagssamlingarna. Dessutom erkände han utan omsvep att han inte hade sett Hudson-Odois succé i England.

– Jag hann inte se alla landskamper. Jag såg 20 minuter av Hudson-Odois match och han började inte speciellt bra då, sa Sarri.

Fansen rasande

Chelsea fick också en usel start på matchen mot Cardiff.

I den första halvleken mäktade man inte ens med ett avslut på mål, och direkt i inledningen av andra chockade Victor Camarasa storlaget från London genom att sätta 1-0. Då ropade delar av de tillresta Chelsea-fansen på Sarris avgång.

Men vändningen kom.

Domartabbe

I den 84:e minuten kvitterade Chelsea till 1-1 via Marcos Alonso, som var i tydlig offside-position i upprinnelsen till målet.

– Det är den tydligaste offsiden jag sett i hela mitt liv. Vi har den bästa ligan i världen, men vi har också de sämsta domarna i världen. De fattar inte vad som står på spel. Nej, jag saknar faktiskt ord, säger Cardiff-tränaren Neil Warnock.

I den 91:a minuten fullbordade Ruben Loftus-Cheek Chelseas vändning till 2-1.

– Hur det känns? Som att få en smäll rakt på käften. Vi förtjänar inte att ha så här usla domare. Det finns inga ursäkter. Det är kriminellt!, dundrar Warnock.

1 av 2 | Foto: VIASAT
Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM