TV4 värvar Kim Källström

Han lämnade Discovery.

Nu är Kim Källström tillbaka som tv-expert.

– Det är inspirerande, säger tidigare landslagsmannen.

TV4 och C More värvar 38-årige Kim Källström som ny expert på fotboll. Tidigare landslagsmannen ska analysera i studion när kanalen sänder Nations League, samt Champions League från och med hösten 2021 när de tar över rättigheten från Nent Group (Viaplay).

– Champions League och svenska landslaget var det absolut roligaste att spela som aktiv och att nu få jobba med det efter karriären känns verkligen spännande. Det är inspirerande att jag får chansen att följa fotbollen på allra högsta nivå, säger Kim Källström.

Han debuterar redan på lördag när Sverige möter Frankrike i Nations League på Friends Arena.

Sade upp sig

Detta blir Källströms andra sejour som tv-expert. Han jobbade tidigare för Discovery (Dplay), men sade upp sig i vintras eftersom han skulle gå Uefas sportchefsutbildning.

– Att jobba med allsvenskan är mycket mer tidskrävande. Jag vill fokusera på utbildningen nu, det är dags att gå vidare för det kommer att ta mer och mer tid och det gäller att förbereda sig. Jag har gått och väntat i något år på att den här utbildningen ska dra igång, så jag vill känna att jag har fullt fokus och att jag ger det så mycket tid som möjligt, sade Kim Källström till Sportbladet.

Sveriges möte med Frankrike på Friends Arena har avspark klockan 20.45 på lördag den femte september.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.