Serie A

Kulusevski om Ronaldo: Presenterat oss för varandra och pratat

Av: 

Malin Wahlberg

Makoto Asahara

FOTBOLL

Dejan Kulusevski har gjort sina första träningar med Juventus.

Omställningen har varit stor men svensken kommer redan bra överens med tränaren Andrea Pirlo och storstjärnan Cristiano Ronaldo.

– Vi har presenterat oss för varandra och pratat lite lätt, säger Kulusevski.

Dejan Kulusevski skrev på för Juventus redan i januari, men spelade klart säsongen med Parma. I augusti anslöt han dock till sin nya klubb och det har varit mycket nytt för 19-åringen.

– Det har varit väldigt mycket att bearbeta. Men det är bara att jobba hårt. Allt som kommer är för att jag jobbat hårt och jag förtjänar det så det gäller bara att fortsätta med det jag håller på med, säger han och fortsätter:

– Du går från Parma till Juventus. Det finns 15 fotbollsplaner där, du måste komma in i det och sköta allt på ett annat sätt. I slutändan är det bara fotboll, men det är mycket nytt och du träffa mycket människor. Allt ska gå väldigt snabbt och du ska in och leverera från första dagen för du har mycket ögon på dig.

”Varit en fantastisk vecka”

Redan på tisdags ställs Kulusevski mot nya lagkamraten Cristiano Ronaldo när Sverige möter Portugal i Nations League. Men svensken och portugisen har inte pratat om Nations League-mötet. 

– Det har vi faktiskt inte. Vi har bara presenterat oss för varandra och pratat lite lätt. Men vi har inte lagt märke till att vi ska mötas, säger Kulusevski som inte är på sms-nivå med Ronaldo än.

– Inte än.

När Kulusevski skrev på var Maurizio Sarri tränaren, men nu har Andrea Pirlo tagit över laget.

– Jag reagerade väldigt lite, det är inget jag kan kontrollera. Men jag har haft jättebra kontakt till Pirlo. Det har varit en fantastisk vecka och jag känner verkligen stort stöd, säger svensken och fortsätter:

– Han har förklarat var han vill ha mig på planen och hur vi ska arbeta. Det kommer bli grymt.

”Kanske kan svenska folket lära sig”

Kulusevski har redan hyllats stort i Italien och under gårdagens pressträff sa Albin Ekdal att 19-åringen är en framtida världsstjärna. Kulusevski själv är mer ödmjuk.

– Det är helt omöjligt att veta hur bra jag kan bli, det är viktigt att leva för dagen och inte tänka för mycket på det. Jag ska göra mitt bästa och bli bättre dag för dag. Jag är ung och jag är väl den första som glömmer hur ung jag är så det är bara att vara här på jorden och bli bättre dag för dag, säger han och fortsätter:

– Jag vill hela tiden vinna och hela tiden vara bäst. Ibland måste man ta det lugnt, man kan inte vara bäst varje dag. Vi är alla människor så det är bara att acceptera och göra en bättre träning nästa gång.

Under landslagssamlingen hoppas han dock få presentera sig på allvar för svenska folket.

– Alla kollar inte på Serie A så alla har inte sett mig spela. Kanske kan svenska folket lära sig hur jag spelar. Jag ska bara göra det jag är bra på, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Serie A

LÄS VIDARE

John Guidetti ansluter till landslaget

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

Andrea Pirlo

Maurizio Sarri

Cristiano Ronaldo

Albin Ekdal

Dejan Kulusevski