Djurgårdens fiasko – ute ur cupen

Fiasko för mästarna.

Djurgården är ute ur cupen efter förlust mot Mjällby.

– Det här är ett jättemisslyckande, säger Jonathan Augustinsson till Sportbladet.

Djurgården behövde vinna, men förlorade mot Mjällby och är nu utslagna ur svenska cupen.

Efter en jämn första kvart fick hemmalaget frispark. Jonathan Ring drev fram bollen i en spelvändning och stoppades i sista stund av David Löfquist. Jonathan Augustinsson tog hand om frisparken och skruvade vackert in 1–0 i krysset.

– Målet betyder ingenting nu när vi inte vinner matchen. Det är jäkligt frustrerande, säger Augustinsson.

Moro fixade 1–1

För kvitteringen kom halvtimmen in i matchen. Efter klapp klapp-spel tog sig Joel Nilsson runt på högerkanten och hittade Mamadu Moro med ett fint inspel snett inåt bakåt. Ghananen gjorde inget misstag och tryckte in 1–1 via ribban med ett hårt direktavslut.

Det gick trögt för Djurgården genom hela matchen. Ett lågt Mjällby hade god kontroll och släppte i princip inte till några chanser bakåt när ett trögt Djurgården förgäves letade lägen.

– Vi spelar för sakta. Det är inta bra nog. Surt som fan, säger Jonathan Ring.

Djurgården ute

I 71:a minuten fick publiken till sist se ett ledningsmål. För Mjällby.

I en fin frisparksvariant såg passade Besard Sabovic ut bollen till vänster när Djurgården stod och sov. Mohamed Jeahze siktade in sig och tryckte in ett rappt inlägg i straffområdet. Mittbacken Jesper Löfgren reagerade först, slängde sig fram och språngnickade in 2–1.

Därmed är allsvenska nykomlingarna Mjällby vidare till kvartsfinal i svenska cupen.

– Mjällby gör en jättefin match, både taktiskt och individuellt. De gör det svårt för oss. Att vi skulle vara ett ruskigt bra lag just nu är svårt att hålla med om. Jag tror inte att vi skapar någon enda målchans, och släpper in mål. Vi har mycket kvar att jobba med, som tur är är det lång tid till seriepremiären. Vi mötte ett bra lag, Djurgården kan inte ta med sig särskilt mycket härifrån, säger tränaren Kim Bergstrand.

”Väldigt, väldigt kul”

Djurgårdens spelare var djupt besvikna efteråt och flera lämnade arenan utan att vilja prata med pressen. Jesper Karlström stannade dock till.

– Vi kommer inte direkt vara glada när vi åkt ur cupen. Vi kommer inte upp i nivå.

Lagkaptenen var irriterad.

– Man märker att det är många som vänder sida ganska snabbt, det är upp till oss där inne att göra det tillsammans.

Hur tänker du när du säger vänder sida?

– Nej, det räcker med att säga så.

”Ett jättemisslyckande”

Jonathan Augustinsson:

– Det här är ett jättemisslyckande. Regerande allsvenska mästare som inte tar sig vidare från gruppen. Stämningen är jävligt dålig nu i laget. Det är inga glada miner efter det här. Vi har höga krav på oss själva.

David Löfquist i Mjällby – som vunnit samtliga matcher i cupen – var desto gladare och mycket nöjd med hur de stängde ner de regerande mästarna.

– Djurgården skapar i princip noll och ingenting, Det är väldigt, väldigt kul att vi är i kvartsfinal. Vi får en hemmaplan också. Det är bra för klubben, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.