Nytt avsnitt av Football radical – Drummer and keepers

Av: Sportbladet.se

Publicerad:
Uppdaterad:

Hur många trummisar behövs det för att fånga en boll?

Fyra om man ska tro Simon Bank.

För att fatta får man lyssna på veckans Football Radical.

Petr Cech blev trummis tack vare tv-spelen. Kun Agüero har blivit youtuber tack vare ... coronatristessen? Det är ibland oklart vad som är vad, men det här är i alla fall veckans avsnitt av Sveriges, kanske Europas, enda radikala fotbollspodd. Och här fokar vi på fotbollsspelares dolda talanger och lite på deras charmiga självinsikt.
Sergio Agüero är väl mest känd för att dra in mål i Manchester City och näst mest känd för att ha dumpat Diego Maradonas dotter på ett rätt tråkigt sätt. Men han är också i full färd med att växa ut till Premier Leagues egen Pewdiepie, minus nazismen, plus frisyren.
Johanna har tillbringat helgen i hans nostalgisällskap och det har varit rakt igenom mysigt. Bättre än intervjun i Madrid 2011 i alla fall, om det nu säger något.
Simon Bank har, som hörs på efternamnet, en viss förkärlek för trummisar. Kanske mest för Phil Collins. Men hur kommer det sig att Genesis förre batterist ville bli målvakt och att kinesiska landslagets målvakt måste spela trummor på träningsanläggningen när hon joggat ner efter ett hårt pass? Bank har en teori, eller flera.
Och så har det diskriminerats damfotboll i England igen, i alla fall enligt Labours skuggsportminister som lyft frågan om Women’s Super Leagues avslut i parlamentet.
På nästan samma post har Spaniens hälsominister kallat till ett riktigt högoktanigt zoom-möte i veckan, för att stämma av hur Leo Messi och Sergio Ramos har det i coronakrisen. Mår de bra? Är de på gång, laddade och tända för att ta upp säsongen snart?
Mera? Marko Djordjevic, Jorge Valdano, Peter Wolodarski, Joey Barton, Jimmy Greaves, David Alaba, Thomas Müller, Zhao Lina, James Orange, David Al-A-ba.

Publicerad: