Kujovic: ”Tror att jag kommer att avgöra derbyt”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:

Emir Kujovic har gjort tre mål sedan han kom till Djurgården. 

Nu är stjärnan redo att sänka Hammarby i derbyt. 

– Jag tror att jag kommer att avgöra, säger han. 

Djurgården har vunnit de fyra senaste matcherna och leder allsvenskan tre poäng före Malmö FF. Ändå nämns Hammarby som favorit i söndagens derby efter att tabelltrean öst in mål de senaste matcherna. 

Emir Kujovic skriver inte under på det. 

– Vi kommer att vinna derbyt för att vi ligger etta och det är mer press på dem. Det är deras sista chans. Förlorar det är det svårt för dem. Sedan spelar vi hemma, det är en fördel. Mer djurgårdare på plats. Jag har en bra känsla. Eftersom Hammarby har gjort mycket mål tror många att det kommer att se ut så på söndag, men det tror inte jag, säger han.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

”Folk väntar på att vi ska tappa”

De senaste veckorna har Malmö FF flera gånger varit ute och svingat mot Djurgården. Men Kujovic låter sig inte påverkas av psykningarna. 

– Det är mycket snack om att vi kommer tappa, det var det 2015 (med Norrköping) också. Fram till sista matchen mot Malmö borta var det som att vi inte skulle klara det. Det är lite samma känsla här också. Folk väntar på att vi ska tappa, men det tror jag inte att vi kommer göra, säger han och fortsätter: 

– Som ni har märkt har vi ju inte förlorat på rätt så länge så vi är stabila och vinner även när vi inte gör en toppmatch som senast. Vi är mentalt starka och vi har bevisat det hittills.

”Får se om jag startar”

Kujovic kom till Djurgården efter flera säsonger utan regelbundet spel. I sin första match på hemmaplan hoppade han in och sänkte Helsingborg med två snabba mål. Sedan följde han upp det med ytterligare ett mål och två assist mot Sundsvall. 

I derbyt mot Hammarby är den tidigare skyttekungen inställd på att bli matchhjälte på nytt. 

– Vi får se om jag startar eller inte, men jag tror att jag kommer avgöra. Jag tror att det kommer att räcka med ett mål som kommer att vara avgörande i slutet, säger han. 

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE