Stor skräll i den svenska truppen

Riccardo Gagliolo uttagen i svenska landslaget till EM-kvalet mot Malta och Spanien

Av: Michael Wagner, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Ingen Dejan Kulusevski – men däremot lagkamraten Riccardo Gagliolo.

Den halvitalienske försvararen finns för första gången med i en svensk landslagstrupp när Malta och Spanien väntar i EM-kvalet.

– Det är något jag har drömt om i flera år, säger Gagliolo till Sportbladet.

Nytt förtroende för Hammarbys Muamer Tankovic? En första chans för Parmas 19-åring Dejan Kulusevski? Visst fanns det frågor inför Janne Andersson trupputtagning till herrlandslagets EM-kvalmatcher borta mot Malta den 12 oktober och hemma mot Spanien den 15 oktober.

”Han är så bra”

Det första svaret kom redan när Roland Nilsson presenterade Dejan Kulusevski i sin U21-trupp. 19-åringen får därmed vänta på a-landslagsdebuten.

Riccardo Gagliolo
Foto: Gabriele Menis / TT NYHETSBYRÅN
Riccardo Gagliolo

Den stora skrällen i seniorlandslaget trupp blev istället Kulusevskis lagkamrat från italienska Parma Riccardo Gagliolo.

– Det här var en överraskning. Jag är väldigt glad och stolt! Det är en stor ära att ha blivit uttagen till svenska landslaget. Det är något jag har drömt om i flera år, säger 29-åringen i en kommentar till Sportbladet.

Försvararen är uppväxt i Italien men har en svensk mamma och kommer nu alltså för första gången ingå i en svensk landslagstrupp.

– Han spelar vänsterback numera, tidigare har han varit mittback. En rejäl fotbollsspelare som spelat mycket i Parma. En bra vänsterfot och det ska bli spännande att se honom i vårt sätt att spela. Den här gången bedömer vi att han är så bra att han ska vara med helt enkelt, säger Janne Andersson.

LÄS VIDARE

Durmaz petad

Kvar i truppen finns Muamer Tankovic och ett nygammalt ansikte är Oscar Lewicki som ersätter skadade Jacob Johansson. Dessutom finns Ken Sema med istället för Jimmy Durmaz.

– Ken har ju nu spelat varje match sedan han blev utlånad (från Watford till Udinese) och gjort det bra, medan Jimmy då inte har spelat så mycket. Speltiden är en del i det. Ken är i form.

Guider internationell fotboll:

Allt om Champions league Allt om Europa league Allt om EM-kvalet herrar Allt om EM-kvalet damer

Publicerad: