IFK Göteborg

Bjärsmyr: ”Jag lyssnar om Blåvitt ringer”

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

IFK Göteborg har fortsatt bara två ordinarie mittbackar tillgängliga i truppen.

I Turkiet finns Mattias Bjärsmyr, 34, med ett utgående kontrakt och ojämnt med speltid.

– Jag lyssnar givetvis om Blåvitt ringer, säger han.

Under lördagen besegrade IFK Göteborg Sollentuna med 2–0 i Svenska Cupen och gav sig själva, också tack vare Västerås skräll mot Sirius, ett bra utgångsläge att ta sig vidare till kvartsfinal.

Men Blåvitt gör det med en fortsatt tunn trupp.

Redan innan Sebastian Eriksson överraskande flyttade till Genoa och Serie A i slutet av januari fanns en mittback på IFK Göteborgs önskelista.
Med Erikssons klubbyte och ytterligare en försvarare, Emil Holm långtidsskadad, har det blivit ännu tunnare i Blåvitts försvarsled.

Intresserade av Sonko Sundberg

Sportbladet avslöjade under fredagen att IFK Göteborg hört sig för om Östersundsmittbacken Noah Sonko Sundberg.

Till GT sa assisterande sportchefen Pontus Farnerud för två veckor sedan:

– Det är klart att det börjar dra ihop sig även om det är 1,5 månader kvar till vårt fönster stänger. Man måste nog börja sätta vissa saker på plats för det är en process vad det gäller förhandlingar och annat som ska gå i lås när det väl kommer till kritan med papper och licenser och så där. Man kan säga att det börjar dra ihop sig.

I Turkiet har den tidigare IFK Göteborgsprofilen, lagkaptenen och mittbacken Mattias Bjärsmyr fått ojämnt med speltid i Genclerbirligi.

– Det är nog tveksamt om jag var tränarens val tidigt i höstas när jag kom. När jag till slut fick spela när vi hade skador så vann vi med 6-0, men han petade mig i nästa match ändå, säger Bjärsmyr.

Ett tränarbyte gjorde dock att Bjärsmyr spelat sju matcher för tabelltian sedan mitten av december i Ankaraklubben som i vintras värvade landslagsmålvakten Kristoffer Nordfeldt från Swansea.

Bjärsmyrs avtal går ut i slutet av maj.

Vad vill du göra sedan?

– Jag vet faktiskt inte. Vi får vårt tredje barn vilken dag som helst och familjen bor hemma i Sverige samtidigt som jag känner att åren i Turkiet har gett mig en nytändning som spelare.

Sugen på fortsättning utomlands

– Det skulle vara kul att spela något eller några år ytterligare utomlands, säger Bjärsmyr.

Vad beror nytändningen på?

– Det var ett turbulent och jobbigt år 2017 när jag lämnade IFK Göteborg. Det var mycket som hände vid sidan om planen som tog kraft och koncentration från det man presterade i matcherna.

– Här har jag bara kunnat fokusera på matcher och träning. Det gick väldigt bra för mig under 1,5 år i Sivasspor och jag känner faktiskt att jag har utvecklats som spelare, säger Bjärsmyr.

Har IFK Göteborg hört av sig?
– Nej.

Skulle du vara intresserad?

– Jag skulle självklart lyssna. Jag har gjort elva säsonger i Blåvitt och väl varit med och vunnit det som klubben har vunnit efter storhetstiden på 1990-talet.

Är du förvånad över att de inte kontaktat dig?

– Lite, men i så fall mest för att jag tycker det är bra om man behåller kontakten med sina tidigare spelare. Det behöver inte bara handla om man ska komma hem för att spela med klubben igen utan lika mycket för att behålla en relation och kanske en röd tråd genom föreningen, säger Mattias Bjärsmyr.

Publisert:

LÄS VIDARE

Bank: Väldigt talande att IFK vänt 180 grader

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IFK Göteborg

Genclerbirligi

Noah Sonko Sundberg

Kristoffer Nordfeldt

Pontus Farnerud

Mattias Bjärsmyr

Allsvenskan i fotboll