Succén som kan ge miljonregn till Djurgården

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ex-djurgårdaren Tino Kadewere gör supersuccé i Ligue 2-laget Le Havre.

Säljs han är det en affär som kan betyda miljonklipp för Djurgården redan innan säsongen börjar.

– Vi har en bra del i en vidareförsäljning, säger sportchef Bosse Andersson.

Le Havre gjorde klubbens största affär någonsin när man köpte loss Tino Kadewere från Djurgården för dryga 20 miljoner kronor sommaren 2018.

Det ångrar man knappast.

Första säsongen gjorde han fem mål och tilldrog sig en del intresse redan under sommarfönstret där klubben ska ha nobbat bud.

Men i höst har han formligen exploderat. För trots att Le Havre inte ligger bättre än sjua i Ligue 2 så har Kadewere gjort 17 mål och 4 assist på 19 matcher. Något som ger en ledning i skytteligan i med hela sex måls marginal.

”Största transfern”

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson gläds med sin före detta forward.

– Vi har en tät dialog, jag vet att han följs av många och att det är mycket skriverier kring honom, säger han.

Lika mycket gläds han åt den vidareförsäljningsklausul som han förhandlade in.

– Det är inte självklart när man säljer fotbollsspelare utomlands men vi har en bra del i nästa affär, säger Andersson som menar att redan buden som kom i somras var på stora pengar.

– Jag vet vad de tackade nej till i somras. För oss kommer det här bli den största transfern med en före detta Djurgårdsspelare inblandad i klubbens historia.

De största affärerna sedan tidigare var Daniel Amarteys flytt från FCK till Leicester för 65 miljoner kronor och Omar Colleys flytt från Genk till Sampdoria för ungefär 82 miljoner.

Återstår att se om Kadewere lämnar i vinter eller till sommaren, men när det väl händer blir det ett mångmiljontillskott i klubbkassan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM