Khalili: ”Därför jag spelar i en toppklubb”

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Abdul Khalili har gjort 90 minuter i allsvenskan för första gången på sex år.

Och det finns mer att hämta.

– Även om jag inte gjorde något speciellt förra matchen så tycker jag att jag är bland de bästa, säger han.

2–0-seger mot Östersund och 90 minuter i kroppen.

Allsvenskan är igång för Hammarbys Abdul Khalili, 28, som har återvänt efter sex säsonger i Turkiet.

– Jag kände mig pigg och fräsch i kroppen. Jag kanske inte touchade bollen så mycket som jag hade velat, men det är okej. Det är första matchen och det finns saker att jobba på, säger han inför onsdagens match mot Elfsborg.

”Där jag har utvecklats mest”

Khalili säger att det saknades en del timing i spelet mot Östersund. Något som kanske inte är så konstigt efter en försäsong som har varit speciell av uppenbara anledningar.

Abdul Khalili.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Abdul Khalili.

Men trots att det finns en del att jobba på så är det skillnad på Khalili nu jämfört med senast han spelade allsvensk fotboll.

– Jag har mognat i mitt spel på alla sätt och vis. Innan tänkte jag kanske inte så mycket på hela paketet. Nu tänker jag offensivt, defensivt och på lagets bästa i första hand. Det är på det sättet jag har utvecklats mest. Men mycket av det kommer med ålder tror jag, säger han.

Känner du nu – med en match i kroppen – att du är en av de bättre i allsvenskan?

– Ja, det tycker jag. Även om jag inte gjorde något speciellt förra matchen så tycker jag att jag är bland de bästa. Det är därför jag spelar i en toppklubb i allsvenskan också. Men jag tror på mig själv och mina individuella kvalitéer. Sen handlar det om att bevisa det också, säger han.

Förbundskaptenen på läktaren

I våras sa Khalili till Sportbladet att han borde ha varit med i landslaget tidigare. Mot Östersund fick han chansen att visa upp sig då förbundskapten Janne Andersson fanns på läktaren.

Pratade ni efteråt?

– Nej, faktiskt inte. Vi har inte snackat. Men det är väl långt kvar till samlingarna och det är många matcher. Det finns fortfarande utrymme att visa dig, säger Khalili.

Tror du att han blev imponerad?

– Jag tror han har haft mer koll än vad jag har trott. Jag gör ju inget speciellt under matchen, ingen assist eller något mål men jag gör en stabil insats, och jag tror att han håller med där. Sen hur bra han tyckte jag var vet jag inte.

Kul med Zlatans stöd

Efter matchen mot Östersund var Zlatan Ibrahimovic i omklädningsrummet. Något som uppmärksammades av matchdelegaten, och som nu Svensk elitfotbolls disciplinutskott ska titta på.

Men för spelarna är det kul att ha stjärnans stöd.

– Han sa inget speciellt utan grattade oss till en bra insats. Jag tycker det är kul att han kommer och stöttar laget. Det är nice att ha hans support och det tror jag hela laget känner, säger Khalili.

Publicerad:

LÄS VIDARE