Linköping bryter all kontakt med stjärnan

Efter Sportbladets avslöjande om Göteborgs kupp agerar Linköping kraftfullt.

Klubben avbryter provspelet med Brianne Folds och hennes agent.

– Hela agerandet är mycket oprofessionellt, säger sportchefen Olof Unogård.

I går togs Linköping på sängen av Sportbladets uppgifter. De hade bjudit in den amerikanska U23-spelare Brianne Folds på provspel och stått för kostnaderna för hotell och flygresor.

Mittfältaren Folds befann sig då i Linköping, hon hade sett en träningsmatch och medverkat på en träning. Klubbens ambition var att diskutera ett eventuellt avtal med henne.

Vad de inte visste var att Brianne Folds och hennes agent i smyg hade åkt till konkurrenten Kopparbergs Göteborg och kommit långt i sina samtal med dem.

”Det är respektlöst”

– Vi fick veta att hon hade varit nere och tränat med Göteborg i måndags när vi hade ledigt, säger tränaren och sportchefen och tränaren Olof Unogård.

Unogård.
Unogård.
Brianne Folds.
Brianne Folds.

Unogård konfronterade agenten med Sportbladets uppgifter.

– Då kröp det fram att så var fallet. Då bestämde vi oss för att avbryta allt samarbete med båda två. Även om inget är klart med någon annan klubb så går det emot allt vi står för. Det var omöjligt att slutföra provspelet. Hon bor på ett hotell som vi ombesörjer och åker för att träna med en annan förening. Det är respektlöst och oprofessionellt, säger han.

”Hon är en vuxen människa”

Vem är du mest besviken på, spelaren eller agenten?

– Framför allt agenten, det är han som rådgör henne. Sedan är hon en vuxen människa som får stå för sina beslut.

Får det här er att leta efter nya provspelare för att förstärka truppen?

– Vi har alltid ögonen öppna, så vi får se vad som händer. Vi kan ändå inget göra förrän den 15 juli, när transferfönstret öppnar.

Om Brianne Folds skriver på för Göteborg blir hon spelklar först i den fjärde omgången.

Linköping möter Växjö i den damallsvenska premiären 27 juni och Kopparbergs/Göteborg tar emot Kristianstad i sin premiär den 28 juni.

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.