Zlatans chock: Kostar mig 66 000 kronor

Svenskens häpnar över kostnaden för barnens hobby

Zlatan Ibrahimovic lämnar Los Angeles – och verkar inte sörja den utvecklingen.

I italienska GQ beklagar sig svensken över amerikanernas bristande kaffevana, ovilja att använda kontanter, kalla bemötande och hutlösa kostnader för barnidrott.

– Jag ogillar det mycket för det är inte alla som har de pengar som behövs.

Han kom, han såg men någon seger blev det inte för Zlatan Ibrahimovic i Los Angeles. Inte heller så många nya bekantskaper, avslöjar svensken i en intervju med italienska GQ som återges av Expressen.

– Jag uppfattar amerikaner som avslappnade, men i Beverly Hills där jag bor är de lite kalla och reserverade. Jag har exempelvis aldrig sett mina grannar. Jag känner dem inte och vi har aldrig hälsat. På ett sätt är det bra, för man stör inte varandra, men ibland hade det varit fint att utbyta ett ”hello” och veta vilka de är ifall något händer, säger Ibrahimovic.

”Borde vara något för alla”

Men det är inte det enda som irriterat svensken i den glamorösa filmstaden. Zlatan beklagar sig också över amerikanernas ovilja att använda kontanter, avsaknaden av kaffekultur och kostnaden för att hans två söner ska kunna idrotta.

Hutlösa summor som svensken fruktar stänger ute mindre priviligerade familjer från sporten.

Zlatans son Vincent spelade med sitt Los Angeles Breakers på Gothia cup i somras.
Zlatans son Vincent spelade med sitt Los Angeles Breakers på Gothia cup i somras.

– Det måste sägas att sporten är dyr, mycket dyr. För att mina barn ska spela i ett bra fotbollslag måste jag till exempel betala 3 500 dollar per skalle (drygt 33 000 kronor). Det är inte för siffran, utan hela konceptet. Jag ogillar det mycket eftersom det inte är alla som har de pengar som behövs och sporten borde vara något för alla, eftersom den förenar folk oavsett ursprung. Pelé blev en mästare utan någonting, han spelade med en boll gjord av trasor. Fotboll är den finaste sporten i världen.

Zlatan Ibrahimovic säger att han nu kommer flytta tillbaka till Italien.

Stryktipset i helgen: Få koll på matcherna med expertens tips här.

PODD Zlatans imperium - vad vill han med sina investeringar?

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om Zlatans investering i Hammarby och hans roll på börsmarknaden.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.