Serie A

Sarri om anfallsfrågan: ”Känner mig lyckligt lottad”

Av: 

Makoto Asahara

FOTBOLL

Vilka ska egentligen spela i Juventus anfall i höst?

Med två veckor till ligastart har nye tränaren Maurizio Sarri ingen aning. Men han är inte orolig för det.

– Jag känner mig snarare lyckligt lottad, säger Juvetränaren på presskonferensen efter 1–2-förlusten mot Atlético Madrid på Friends arena.

Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain, Mario Mandzukic, Paulo Dybala, Douglas Costa och Federico Bernadeschi finns.

Och spelare som Mauro Icardi ryktas trots det in.

Ja, ni hör ju själva.

Med två veckor kvar till ligapremiär, och en dryg vecka till därpå till transferfönstrets stängning så råder stora frågetecken kring vilka som egentligen kommer ingå i Serie A-mästaren Juventus anfallsuppsättning.

– Det är en oerhört svår fråga. Vi har många anfallare och vi kan bara ta med ett visst antal till Champions League-spelet. Det är upp till klubben att se hur många och vilka anfallare vi har kvar, säger tränare Maurizio Sarri på presskonferensen efter 1–2-förlusten mot Atlético Madrid.

”Svårt att bedöma honom”

Flera av dem har i alla fall ryktats vara på väg bort under sommaren – kanske framförallt Paulo Dybala.

Argentinaren var samtidigt en av de mest tongivande Juventusspelarna för aftonen efter att ha bytts in i andra halvlek, detta dessutom till stora ovationer från Stockholmspubliken, där det endast var en storspelande Jan Oblak i Atléticomålet som stod mellan honom och ett kvitteringsmål i matchen.

– Det är svårt att bedöma honom eftersom han bara gjort två träningspass innan den här matchen, säger Sarri om sin argentinare.

– Jag gillade vad jag såg (av laget) i kväll. Det var en positiv match sett till att vi fortfarande är efter i träningen. Vi är inte riktigt fysiskt där än och gjorde många byten.

”Lyckligt lottad”

Och bevisligen har inte heller Sarri bestämt sig, eller fått chansen att bestämma sig, över vilka offensiva pjäser han ska förlita sig på när ligan sparkar igång borta mot Parma om två veckor.

Är det inte oroande inför ligastarten att du inte vet vilken anfallsbesättning du kommer ha?

– Jag känner mig snarare lyckligt lottad. För det kommer inte vara ett stort problem. Vi har sex anfallare och samtliga är oerhört bra fotbollsspelare, säger Sarri.

”Jaha, en intervju?”

När Sportbladets utsände på Friends arena skulle ge sig ut i den mixade zonen för att se hur spelarna tänkte kring den välfyllda Juventusoffensiven så var det inte helt lyckat.

Desto fler spelare stannade för selfies än för frågor.

– Jaha, en intervju? Haha, glöm det, säger Gonzalo Higuain när han stannat till i den falska tron om ännu en fotosession.

Matthijs De Ligt var inne på ett liknade spår:

– Inte en selfie? Prata? Nej, säger backtalangen innan han, ackompanjerad av en bodyguard, springer vidare.

ANNONS

Se alla matcher från Champions League, La Liga och Serie A på C More!

Extern länk från C More

Gå till paketen

Publisert:

LÄS VIDARE

Kalle Karlsson: Så här har vi aldrig sett Juventus tidigare

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

Juventus FC

Maurizio Sarri

Paulo Dybala

Gonzalo Higuain

Cristiano Ronaldo

Mario Mandzukic