Bajens skadekris inför derbyt

avPer Bohman

Foto: BILDBYRÅN

Stekhett derby.

Då är det försvarskris i Hammarby.

David Fällman, Mads Fenger och Mats Solheim är skadade och Odilon avstängd.

– Fy fan, det är för jävligt! säger Mujo Tankovic.

Den allsvenska vårsäsongen avslutas storstilat med derby i såväl Skåne som Stockholm. AIK tar emot Hammarby på Friends Arena, men det blir ett brandskattat Bajen som tar bussen till Solna. Viktige mittbacken David Fällman har en bristning i ljumsken och kommer inte till spel. Mads Fenger har problem med njursten och Mats Solheim haltade av skadad mot IFK Norrköping under måndagskvällen.

Tankovic: ”Jag kollade runt i omklädningsrummet”

Dessutom är Odilon Kossonou avstängd.

– Fyfan. Det är för jävligt. På riktigt!, säger Muamer Tankovic och skrattar till innan han fortsätter:

– Jag kollade runt i omklädningsrummet och bara: ”David Fällman skadad. Mads Fenger borta. Mats Solheim klev av med skadad baksida. Odilon är avstängd”. Men vi får göra det bästa av situationen och bara köra på.

Mot Peking fick skicklige högerbacken Simon Sandberg kliva in i sin gamla mittbacksposition och yttern Vladimir Rodic blev försvarare till höger.

Billborn: ”Han är kanonbra!”

Stefan Billborn valde att se glaset som halvfullt.

– Sandberg gjort det jättebra som mittback. Man har nästan glömt bort att han är så bra som innerback för att han är kanonbra till höger. Men båda var positiva överraskningar. Vladimir Rodic visar den bästa utstrålningen han har haft sedan han kom till klubben, säger tränaren och fortsätter:

– Men Odilon är avstängd. Solheim har jag ingen aning om än. Fällan spelar inte. Fenger kanske spelar. Men vi gör det bästa av situationen. Vi spelar med elva spelare alldeles oavsett.

Reservern: ”Det är en jävligt stor match”

Marcus Degerlund, som varit utlånad till Frej under säsongen, kan gå in som mittback.

– Det är klart att det skulle vara roligt att få spela, men det är också en jävligt stor match. Jag ser det som positivt och kommer bara köra i så fall.

Vladimir Rodic var nöjd med sitt inhopp som högerback och hoppas få fortsätta mot AIK.

– Det känns bra att få spela igen med lagkamraterna. Jag har inte fått spela så mycket så alla minuter jag får är härliga. Jag njuter av det. Högerback eller ytter – jag tar vilket som!

ARTIKELN HANDLAR OM