Belgiska uppgifter: Genk i förhandlingar med IFK om Nygren

Blåvitts prislapp på supertalangen: 40 miljoner kronor

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Talangen Benjamin Nygren ser ut att lämna allsvenskan.

Enligt belgiska Het Laatste Nieuws pågår diskussioner mellan Genk och IFK Göteborg – mästarklubben var nyligen varit på plats på Kamratgården för möten om 17-åringen.

Sportbladets källor bekräftar delar av de belgiska uppgifterna.

IFK Göteborgs talang Benjamin Nygren har fått en ypperlig start på allsvenskan 2019. Han har spelat nio matcher, gjort fyra mål, fyra assist och skapat uppmärksamhet.

Transferryktena har surrat en del kring IFK:s anfallare som är fostrad helt i klubbens egna led.

Och nu skriver den belgiska tidningen Het Laatste Nieuws (HNL) att KRC Genk visat ett starkt intresse för IFK:s talang och att diskussioner mellan klubbarna pågår.

Enligt tidningen har representanter från den belgiska mästarklubben tidigare i maj besökt Göteborg för samtal om en eventuell övergång. Klubbens tekniska direktör Dimitri de Condé deltog på mötet med Göteborgsklubben.

Benjamin Nygren har kontrakt med IFK Göteborg över 2020 och klubben ska enligt de belgiska uppgifterna vilja ha kring 3,7 miljoner euro för sin egenfostrade spelare, det vill säga kring 40 miljoner kronor.

Det skulle innebära att en övergång skulle kunna bli rekordstor. När IFK Göteborg sålde målvakten Pontus Dahlberg förra säsongen landade summan på drygt 35 miljoner kronor.

Källor till Sportbladet bekräftar delar av de belgiska uppgifterna.

Behöver sälja spelare

Den belgiska klubben Racing Genk, som firade ligaseger under söndagen, är känd för att fostra unga talanger som en sluss mellan mindre och de större klubbjättarna i Europa.

2003 startade klubben en ny akademi och 2008 ändrade klubben inriktning på sin struktur kring scouting på seniorsidan. Här har stora stjärnor fått sitt avstamp.

Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Christian Benteke och Kalidou Koulibaly är bara några som lämnat klubben.

Enligt uppgifterna i HNL är planen att ersätta Leandro Trossard med Benjamin Nygren.

För IFK Göteborg skulle en affär vara förlösande för ekonomin. Under 2018 räddade försäljningen av Pontus Dahlberg till Watford klubbens ekonomi.

Klubbdirektören Max Markusson sa i Olof Lundhs podd i slutet av april att spelarförsäljningarna är nödvändiga:

– Vi har en ständig dialog med alla våra spelare. Vi har ett antal vars kontrakt går ut om ett och ett halvt år. Benjamin är en av dem. Vi är fortfarande i en situation där vi behöver sälja spelare. Om det sedan är Benjamin eller någon annan låter jag vara osagt än så länge. Men vi har fortfarande inte en så solid ekonomi att vi kommer kunna gå igenom ett år utan att sälja spelare. Så är det.

IFK Göteborg, med Benjamin Nygren, möter Hammarby under måndag kväll i allsvenskan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.