Uppgifter: Barça planerar för Isak

Svensken pekas ut som ersättare

Martin Ödegaard och Alexander Isak.
Martin Ödegaard och Alexander Isak.

Fotbollen på paus.

Då kommer spännande uppgifter om Alexander Isak.

Enligt Mundo Deportivo är svensken högaktuell som framtida ersättare för Luis Suárez.

Det är den Barcelonabaserade tidningens krönikör Francesc Aguilar som i en lång radda Tweets redogör för Barças situation gällande anfallsbesättningen.

Enligt Aguilars uppgifter gäller följande:

  • Barças president Josep Maria Bartomeu är extremt angelägen om att värva tillbaka Neymar för att rädda sitt eget, numera kritiserade anseende bland fansen. Förhoppningen är att få till en bytesaffär med PSG (med pengar emellan) där Antoine Griezmann i så fall går i motsatt riktning.
  • Bartomeu vill värva både Neymar och Inters Lautaro Martínez. En duo som i så fall ska ersätta nyss nämnde Griezmann samt Luis Suárez rakt av.
  • Om värvningen Martínez inte går i lås finns en lista med ”yngre förmågor” som kan fungera som framtida ersättare till Suárez. Högst upp på denna lista är … Alexander Isak.

”Mycket förtjust”

Francesc Aguilar uppger att Barça haft ett gott öga till Isak ända sedan AIK-tiden, och att de intensifierat sin scouting av 20-åringen under dennes tid i Willem II och Real Sociedad.

”Ramon Planes (Barças vice sportchef) är mycket förtjust i isak”, skriver Aguilar.

Kostar 700 miljoner

Det finns sedan tidigare uppgifter om att Alexander Isak har en utköpsklausul på 70 miljoner euro, men att hans tidigare klubb Borussia Dortmund har en egen klausul som innebär att de kan köpa tillbaka honom för 30 miljoner euro.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.