”Så mycket förlorar en storklubb under coronakrisen”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Cesar Azpilicueta messade ut till laget.
Foto: Kirsty Wigglesworth / TT
Cesar Azpilicueta messade ut till laget.

Cesar Azpilicuetas mess övertalade resten av Chelsea att sänka sina löner och Wayne Rooney erkänner att han inte är någon vidare avslutare.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Chelsea ser ut att bli först med att kollektivt sänka sina löner. Spelarna ska, liksom konkurrenterna Arsenal, ha nått en överenskommelse i helgen. Det innebär att klubben kan spara in runt 120 miljoner kronor de kommande fyra månaderna. Till skillnad från det som har rapporterats om Arsenal finns det inga möjliga bonusar vid eventuellt Champions League-spel (som är ett fullt realistiskt mål för Chelsea som just nu är fyra i tabellen).

Det som ska ha fått spelarna att gå med på sänkningen var dels ett mess från lagkaptenen Cesar Azpilicueta samt att tränaren Frank Lampard meddelat att han sänker sin lön med 25 procent. En annan konkurrent norr om stan, Watford, såg ett tag ut att göra samma sak men har nu beslutat sig för ett gemensamt löneuppskov i stället.

Enligt Mirror förlorar en ”Premier League-gigant” (som vi får anta är någon utav Arsenal, Chelsea, Manchester United, Manchester City eller Tottenham) svindlande nio miljoner pund i veckan (ca 110 miljoner svenska kronor) under coronakrisen. Klubben ska enligt uppgifterna vara i behov av ett lån på 100 miljoner pund för att överleva.

DAGENS ÅSIKT

Charltons manager Lee Bowyer är den senaste i raden att ifrågasätta att säsongen ska återupptas. Han har helt enkelt svårt att se att klubbarna ska kunna spela färdigt varken Premier League eller Championship. ”Det finns för många hinder”, säger Bowyer till TalkSport. ”Föreställ er att grabbarna ska spela sina matcher och sen återvända hem till sina familjer som kanske har dragit på sig viruset. Så ska de spelare som ännu inte har haft det mixas med de som har det.”

I nuläget är planen att säsongen ska ta vid i början av juni och det absolut troligaste är att matcherna kommer spelas inför tomma läktare, skriver Daily Mail. Ursprungsarenorna kan bytas ut mot ”mer lämpliga” spelplatser. Wembley och St George’s Park är två av arenorna som FA har föreslagit.

Foto: Jon Super / TT

DAGENS SVENSK

”Barcelona hade behövt Lindelöf nu”, skriver Manchester Evening News och drar en lång redogörelse för mittbackssituationen i Manchester United. Det resoneras fram och tillbaka huruvida Victor Lindelöf verkligen har gjort en bra säsong eller ej men landar i slutsatsen att Uniteds prio ett inte bör vara att säkra en ny mittback.

DAGENS INSATS

Brightons hemmaborg Amex Stadium är numera den engelska sydkustens största center för coronatester. Arenan är framför allt till för sjukvårdspersonal och andra samhällsbärare som behöver testa sig.

DAGENS CITAT

”Detta kommer kanske som en överraskning men jag måste vara ärlig och säga att jag inte är en naturlig avslutare”, skrev Wayne Rooney i sin senaste kolumn i Sunday Times. ”Jag var aldrig en Gary Lineker eller Ruud van Nistelrooy. Jag må ha målrekordet i Manchester United och England, något jag är väldigt stolt över, men det har funnits bättre nior än mig.” I stället pekar Rooney på tiden som den främsta faktorn till facit. 34-åringen tillbringade 13 år i United och 15 i det engelska landslaget.

DAGENS BESLUT

Kyle Walker har haft en tung lockdown. Efter skandalen, som inkluderade en fest med tveksamt syfte, har City-spelaren insett att han behöver professionell hjälp för att höja sitt marknadsvärde igen. En välkänd PR-person och tidigare journalist, som bland annat har Manchester United i sin portfolio, ska ha anlitats av ytterbacken enligt Daily Mail.

Publicerad:

LÄS VIDARE