Fredrik Reinfeldt nomineras till Djurgårdens styrelse

avAnton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Fredrik Reinfeldt är på väg in i fotbollen.

Sveriges före detta statsminister har nominerats till Djurgården Fotbolls styrelse.

– Det finns flera saker jag kan bidra med, säger Reinfeldt till Expressen.

Inför Djurgårdens årsmöte i mars har klubbens valberedning föreslagit tre nya namn till styrelsen. Ett av namnen är Fredrik Reinfeldt.

”Valberedningen ser att Fredrik kan bidra med föreningskompetens, styrelsevana och att verka för en tillspetsning i vårt driv att göra Djurgården till en förening som ständigt konkurrerar i den europeiska fotbollen”, skriver Djurgården på sin hemsida.

”Stor internationell erfarenhet”

54-årige Reinfeldt tror själv att han har mycket att bidra med till klubben.

– Jag är en föreningsmänniska med gedigen erfarenhet av föreningsliv. Jag har stor internationell erfarenhet, jag har mycket beslutskraft och har länge varit med i föreningar och organisationer där jag vet om att hålla ordning på ekonomi, säger han till Expressen.

Foto: BILDBYRÅN
Fredrik Reinfeldt på Stockholmsderby.

Har träffat ordföranden

Reinfeldt har träffat Djurgården Fotbolls ordförande, Lars-Erik Sjöberg, för att diskutera en roll i klubben.

– Han ser gärna att man jobbar med lite olika saker i styrelsen, även om det är ett kollektivt ansvar. Det är klart att för mig är det en fantastisk timing på det sättet att vi som svenska mästare får möjlighet att komma ut i Europa. Jag har med spänning följt alla våra svenska mästare och deras tyvärr lite fåfänga försök att komma ut i Europafotbollen, säger Reinfeldt.

Även Linda Wijkström, tidigare klubbdirektör för Djurgården/Älvsjös damlag, och tidigare spelaren Mattias Jonson har nominerats till styrelsen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM