”Vi är bättre än i VM”

avJohan Flinck

Publicerad:

BUKAREST. Minst semifinal med start i Köpenhamn.

Det är drömmen för Blågult nästa sommar.

– Vi är bättre än i VM, säger Robin Quaison efter EM-avancemanget.

Sverige tog sig till kvartsfinal i VM i fjol.

Vad kan man då hitta på i EM nästa sommar?

En hel del, vill spelarna tro.

– Vi är bättre nu, säger Robin Quaison.

– Jag var i och för sig inte med då. Men jag tror att vi är bättre nu.

Och då kan det gå ännu bättre?

– Jag hoppas det. Det beror på tillfälligheter men jag tror att vi är bättre, säger 2–0-skytten.

”Ser inga stopp”

Marcus Berg lägger av i landslaget efter EM.

Han vill avsluta på topp.

– Vi har bevisat under ett antal år att vi kan göra bra resultat och matcher mot i stort sett alla motstånd. Vi ser inga stopp där, inga hinder. Fortsätter vi som vi har gjort under de här åren med Janne och Peter så kan det gå hur bra som helst, säger Berg.

Andreas Granqvist slutar också efter EM.

– Jag hoppas att vi kan gå ännu längre (än i VM). Vi har en stor framtid framför oss. De yngre som kommit in visar en otrolig kvalitet och stor utveckling. Jag är inte orolig. Jag ser fram emot nästa sommar och tror att vi kan överraska där också och gå långt om vi får ihop det. Vi har tron på att vi kan göra overkliga saker och då kommer man långt.

EM spelas i tolv olika städer i tolv olika länder. Värdstäderna har parats ihop två och två (se nedan). Länderna spelar två matcher i den ena och en i den andra. Laget kommer att ha sin EM-bas i den stad där man får två gruppmatcher.

”Köpenhamn hade varit fantastiskt”

Sportbladet frågade några av spelarna om vilket drömpar av städer man har.

De flesta säger det par som ligger närmast Sverige: Köpenhamn och Sankt Petersburg och att man då helst får två matcher i Parken i den danska huvudstaden.

– Den hade varit ganska fin för våra fans och nära för oss också. Det är mitt önskemål i så fall, säger Granqvist.

– Jag hoppas vi får med oss mycket fans. Köpenhamn och Sankt Petersburg hade varit fantastiskt. Men jag tror inte det spelar någon roll egentligen. Det kommer att bli en fantastisk sommar var vi än spelar, säger Berg.

– Närhet så att våra supportrar kan ta sig till matcherna hade varit otroligt häftigt. Köpenhamn är fantastiskt utifrån det. Och i Sankt Petersburg har vi varit förr, så där hittar vi, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand med ett skratt och syftar på segern i åttondelsfinalen i VM mot Schweiz just i Sankt Petersburg.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM