Ordkrig mellan tränarna efter matchen

Norling och Poya diskuterade efter AIK-Göteborg

Av: Simon Bank

Publicerad:

FOTBOLL

Fotbollsmatchen mellan AIK och IFK Göteborg började sömnigt.

Presskonferensen efteråt brann.

– Du ska vara glad, Rikard, pikade Poya Asbaghi.

– Sluta…, fräste Rikard Norling.

Efter en match som avgjorts av diskutabla domslut från Andreas Ekberg – dels en straff, dels ett rött kort – kom snacket efteråt att präglas av domardebatt.

– Jag kan inte uttala mig om en enskild situation, men när det blir flera situationer och vi aldrig gynnas. IGEN i Stockholm. Jag ser ett mönster, menade IFK-tränaren Poya Asbaghi.

Wesström röt ifrån

Han hade förståelse för att straffdomslutet (Henok Goitom föll efter en närkamp med André Calisir), men lade till straffsituationen när Hosam Aiesh föll i AIK:s straffområde, och det röda kortet som tilldelades IFK-backen Calisir mot slutet.

Och han var inte nöjd.

– Det är inte första gången det händer oss i Stockholm, och det är tufft nog att möta topplagen här uppe.

Salvan fick svar från en plats längre bak i pressalen.

– Ni har snackat ihop er i Göteborg. Nyss satt Häcken där och pratade! hånade AIK:s sportchef Björn Wesström.

Asbaghi fortsatte sin analys:

– Sebastian Larsson är på honom (Ekberg) och vill att vi ska få rött kort. Det är svårt att stå emot det. Titta på (Stefan) Johannesson, som är en fantastisk domare, som inte bryr sig om att det står 20-30 000 på läktarna. Det ger mig hopp om att rättvisan kan segra till slut.

1 av 2 | Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Norling.

Norling: ”Vi är sämre än domarna”

AIK-tränaren Rikard Norling ville inte diskutera domslut, däremot fick han svara på frågor om sitt eget lags bleka form.

– Vi spelar inte toppfotboll, är inte i toppform varken som kollektiv eller individuellt. Att trots allt slita oss till tre poäng är naturligtvis bra. Vi är med fortfarande, i allra högsta grad. Vi får försöka vända på den spelmässiga trenden för att skapa positiva odds för oss, för just nu kämpar vi med det här halvknackiga.

Och ännu tydligare:

– Vi spelar riktig jävla skitfotboll. Vi är sämre än vad domarna är i så fall, jag kan inte gnälla på domarna. Poyas lag spelar skitbra, så han äger väl sin rätt att klaga.

Poya hyllar spelarna

Poya Asbaghi hyllade sina spelare, främst Giorgi Karaishvili, och pratade om att insatserna med tio man, både mot Djurgården i våras och mot AIK nu, visade hur långt IFK Göteborg kommit i sin process.

– Vi kan spela med tio man och ändå vara trygga med bollen. När de är en man mer så hör man att de vill ha upp pressen, ändå kan de inte yta bollen av oss.

Trots tre poäng och en plats i guldracet är frågorna fler kring AIK:s spel.

Poya kan prata om hur långt hans lag kommit i sin process, kan man säga om AIK att resultaten just nu är ert enda argument?

– Nja. Jag försökte uttrycka att vi behöver gå in i en process för att vi vill ha ut mer av vårt spel. Det jag kan vidimera är att det här med resultaten… vi kommer att gå in på kammaren för att hitta en effektivitet i vårt spel så att vi kan vinna matcher. Men vi har också någon form av ambition, att spela som de bästa lagen gör.

Efter tio minuter var skuggboxningen mellan tränarna över, och de sura minerna bortblåsta. Norling böjde sig fram mot Asbaghi, gav honom en kram och log brett.

– Du är så jävla skicklig! sa Norling.

Om han syftade på det mentala presspelet efter matchen eller strategin under den? Oklart.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.