”Helt förkastligt – riskerar sätta hela laget i skiten”

Djurgården fördömer armbågen från Buya Turay

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Mohamed Buya Turay klarade sig undan ett rött kort efter armbågen i matchen mot Helsingborg.

Nu fördömer Djurgården situationen.

– Det är helt förkastligt, han riskerar att sätta hela laget i skiten, säger tränaren Thomas Lagerlöf. 

Djurgården tvingas klara sig utan avstängde Mohamed Buya Turay i morgondagens match mot Sundsvall. Men serieledarna är glada att anfallaren inte blir borta längre än så. 

– Ja, definitivt. Nu när jag har sett det i efterhand får vi vara det, säger tränaren Thomas Lagerlöf. 

Turay fick ett gult kort (det tredje för säsongen) senast mot Helsingborg efter att ha satt upp en armbåge i ansiktet på Fredrik Liverstam i slutet av den första halvleken. Domaren Stefan Johannesson missade situationen som annars, med stor sannolikhet, hade resulterat i ett rött kort.

”Ett ordentligt steg bakåt”

Djurgården är inte nöjda med Buya Turays agerande.

– Det är helt förkastligt. Han riskerar att sätta hela laget i skiten. Vi tar såklart starkt avstånd från det, sånt där kan han inte hålla på med, säger Lagerlöf och fortsätter: 

– Men ser man från andra sidan så sprang han i våras runt och höll på med allt annat än att spela fotboll i långa perioder av matcherna och var väldigt fladdrig och fokuserade på motståndare, publik och domare och allt möjligt. Så han har tagit väldigt stora steg framåt Buya. Men det här var ett ordentligt steg bakåt, så jag hoppas att det var sista gången vi ser något sådant. 

1 av 4 | Foto: C MORE

Har ni pratat med honom? 

– Definitivt. Det är klart att han är ångerfull och vet att han inte kan hålla på sådär. Det är det att mittbackarna är på honom hela tiden så han blir ju provocerad. Det är helt uppenbart att de match efter match är på honom och ger. Han får några knuffar där innan, men han får inte ge tillbaka. Han måste klara av att hålla fokus på det som är viktigt, och det vet han.

Kan spela med två forwards

Med Buya Turay ur spel är frågan om Emir Kujovic, som kom in och frälste Djurgården med två mål får chansen från start mot Sundsvall. 

– Jag tror nog att han skulle klara av det, men jag tror inte att han är en 90 minuters-spelare. Sedan får vi se hur vi gör i morgon, säger Lagerlöf. 

Efter succéinhoppet mot Helsingborg sa Kujovic att han gärna ser att Djurgården spelar med två forwards, i stället för som brukligt med en ensam, framöver. Lagerlöf är öppen för förslaget. 

– Det finns massa sätt att spela och vi är inte låsta vid något spelsystem mer än att vi vill vara starka centralt. Vi kan visst spela med två forwards och det gjorde vi väl lite på slutet sist även om Emir utgick från en mer släpande nummer 10-roll. 

Blir det mer aktuellt nu när Kujovic kommit in i laget?

– Har man två forwards i väldigt bra form är det klart man gör vad man kan för att få in dem i laget, där är vi väldigt flexibla. Vi är inte flexibla med våra grundprinciper, men det är klart att man vill försöka få in så många bra spelare som möjligt på planen.

Förutom Buya Turay och PK Bråtveit, Erik Berg och Jacob Widell Zetterström, som är borta sedan tidigare, är alla Djurgårdens spelare tillgängliga mot Sundsvall.

Publicerad:

LÄS VIDARE