Djurgårdens stjärna missar stormatchen mot Malmö

avPer Bohman

Det positiva beskedet först?

Jacob Une Larsson är med mot Malmö FF.

Värre då med Erik Berg – som blir borta 4–6 veckor.

– Han gick igenom en magnetröntgen i söndags och kan inte spela mot Malmö, säger Kim Bergstrand.

Jacob Une Larsson åkte på en tuff smäll mot AFC:s Felix Michel tidigare i veckan. Djurgårdens mittback började blöda från huvudet och byttes senare också ut. Där och då var det förstås högst oklart om Une Larsson skulle kunna spela i stormatchen mot Malmö FF på söndag.

”Ingen hjärnskakning”

Nu står det klart att smällen inte tog särskilt illa.

– Han är redo. Det var ingen hjärnskakning utan bara en vanlig smäll som han kunde ha fått på knät. Men den tog i ansiktet och då blev vi lite oroliga. Men han kommer vara startklar mot MFF. Inga problem, säger Kim Bergstrand.

Borta 4–6 veckor

Med mittbackskollegan Erik Berg är det värre. Han har problem med ett knä och har redan missat ett par matcher. Profilen kommer inte att kunna delta mot MFF och blir borta relativt länge från fotbollen.

– Han gick igenom en magnetröntgen i söndags, men jag är inte rätt man att svara på exakt hur det ligger till. Men han kan inte spela på söndag, säger Bergstrand.

Naprapaten Christian Andersson fyller på:

– Han har en överbelastning i sitt ena knä. Nu har vi röntgat det. Vi kan konstatera att det bästa för Erik i dagsläget är att få vila. Han kommer vara borta 4-6 veckor för att se hur knät reagerar.

Han lånas ut

Sedan tidigare står det klart att yttern Dzenis Kozica lånas ut till AFC Eskilstuna. Det bekräftade Bosse Andersson under dagen.

– En bra lösning för båda parter, säger Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM