Hedvig Lindahl missar firandet

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Hon har varit tveksam.

Nu står det klart att Hedvig Lindahl, 36, inte kommer närvara när landslaget firas i Göteborg i kväll.

– Hedvig kommer inte resa med oss till Sverige för firandet utan reser hem till England på grund av familjeskäl, säger Fredrik Madestam, presschef för landslaget.

När VM-bronset säkrades efter 2–1-segern mot England så gick de svenska spelarna i samlad trupp mot den svenska klacken. Alla utom en. Målvakten Hedvig Lindahl vek av och tog sikte på familjeläktaren där frun Sabine väntade med sönerna Nathan och Timothy.

”Blir nog tvungen”

Efteråt erkände Hedvig Lindahl att hon var tveksam till om hon kommer vara med när VM-hjältarna firas på Götaplatsen i Göteborg i kväll. Hon skulle allra helst vilja åka hem till London.

– Om jag ska vara helt ärlig så ska det bli kul att träffa svenska folket för jag har förstått att det har varit mycket stöd hemma, men det känns lite jobbigt att inte får vara med barnen. Jag våndas och känner att jag nästan vill åka med barnen till England, men det är klart vi vill träffa alla som har stöttat oss. Men jag blir nog tvungen, sa hon då.

”Reser inte med oss”

Nu kommer det definitiva beskedet.

Landslagsmålvakten kommer att missa kvällens firande.

– Hedvig kommer inte resa med oss till Sverige för firandet utan reser hem till England på grund av familjeskäl, säger landslagets presschef Fredrik Madestam.

Svenskorna landar i Göteborg i dag vid 12.00. Sedan kommer de firas på Götaplatsen 18.00. Fest lär pågå under natten.

Rolfös skadebesked

Under måndagsmorgongen gav Svenska fotbollförbundet en skadeuppdatering kring Fridolina Rolfö. Stjärnan tvingades till ett byte i samband med Blågults 2–0-målet. Den offensiva spelaren sprang in på planen med kryckor när bronsmedaljen skulle firas.

– Fridolinas fot hamnade olyckligt när hon kolliderade med den engelska målvakten i matchen. Vidare undersökningar under gårdagen visade att hon har en ligamentskada i foten. Vi har varit i kontakt med Wolfsburg som kommer följa upp undersökningarna och börja arbeta med behandling och rehabilitering av foten efter VM, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Det är oklart hur länge 25-åringen blir borta.

PODD: Sammanfattning av fotbolls-VM i Frankrike 2019

I dagens Aftonbladet Daily sammanfattar vi fotbolls-VM i Frankrike.

Hur var Sveriges insats, kan några rå på regerande mästarna USA och vilken betydelse har den här turneringen för kommande mästerskap?
 Lyssna här  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.