Blåvitt ryter ifrån efter hoten

Av: Simon Svensson-Parenti

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter turerna kring Mechelen-övergången har Victor Wernersson fått utså stark kritik på sociala medier.

Något som nu får IFK Göteborg att agera.

”Vi accepterar varken personangrepp, hot om våld eller insinuationer om våld. Detta ska inte och får inte förekomma oavsett vad. Hot kommer att polisanmälas”, skriver klubben på sin hemsida.

Efter turerna kring IFK Göteborgs Victor Wernersson, 25, ryter nu klubben ifrån mot de hot och personangrepp som ytterbacken fått utså runt om på nätet och sociala medier.

”Vi accepterar varken personangrepp, hot om våld eller insinuationer om våld på spelare eller ledare”, skriver klubben på sin hemsida.

”Jag har bett om ursäkt till laget”

Först stod det klart att Victor Wernersson lämnar IFK Göteborg efter säsongen.

Något som sedan kritiserades av Blåvitts sportchef Kennet Andersson, då Wernersson ska ha – enligt Göteborg – rest utan klubbens vetskap och dessutom gjorde att backen missade en träning.

– Jag hade aldrig åkt ner till Belgien om jag vetat att jag inte skulle hinna hem i tid. Det blev strul på vägen hem och det är inte okej, jag får ta konsekvenserna och jag har bett om ursäkt till laget, sa Wernersson själv om situationen efter gårdagens 3–1-förlust mot Norrköping (en match där Wernersson dessutom petades från startelvan).

”Vi lägger detta bakom oss”

I samband med turerna har också 25-åringen fått utså stor kritik runt om på sociala medier.

”Det finns de som har uppmanat till våld och andra som har gillat dessa inlägg i sociala medier. Detta ska inte och får inte förekomma oavsett vad. Hot kommer att polisanmälas”, meddelar IFK Göteborg.

Både sportchefen Kennet Andersson och Wernersson själv vill nu blicka framåt och lägga allt bakom sig.

– Vi har nu pratat med Victor och diskuterat det som helt enkelt blev fel. För allas bästa lägger vi detta bakom oss, säger Andersson och får medhåll av Wernersson:

– Mina år i Blåvitt har varit de mest betydelsefulla i min karriär. Under de kommande månader kommer jag att göra mitt bästa för laget och alla kring klubben, säger han.

Viktor Wernersson skrev tidigare i veckan på ett kontrakt med belgiska Mechelen.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Viktor Wernersson skrev tidigare i veckan på ett kontrakt med belgiska Mechelen.
Publicerad:

LÄS VIDARE