Saman Ghoddos om landslagsbeslutet: ”Tufft”

FOTBOLL

ÖSTERSUND.

Saman Ghoddos har ångest.

Iran eller Sverige? Sverige eller Iran?

Nu måste han bestämma sig.

– Det svåraste beslutet som jag kommer ta i mitt liv, säger han.

Foto: Kanal 9

Saman Ghoddos hade planen klar för sig. Han skulle inte lämna några kommentarer om sitt landslagsval efter triumfen mot Hertha Berlin.

– Jag vet inte vad jag ska göra än. När jag vet det så kommer jag berätta, säger han.

Men försöker man lyfta på ett par stenar så börjar Ghoddos ändå resonera om framtiden. Janne Andersson lämnade ju en plats öppen i landslagstruppen för Saman Ghoddos. Östersunds succéspelare meddelade i augusti att han väljer spel i Irans landslag, men eftersom han ännu inte har gjort några matcher kan han fortfarande spela för Sverige. Ghoddos har fått till fredag på sig att bestämma sig – och han väntar in i det sista.

”Det är väldigt jobbigt”

Hur är den här situationen?

– Väldigt jobbigt. Så är det. Det svåraste beslutet som jag kommer ta i mitt liv. För det här kom som en chock. Jag får ta beslutet som passar mig. Som är bäst för mig. Jag kan inte tänka på vad alla andra tänker, utan måste tänka på mig själv.

Hur mycket funderar du på reaktionerna som kommer komma vad du än väljer?

– Det kommer vara många som bryr sig, men jag kan inte tänka på det.

När Sverige sa att de fortfarande var intresserade. Hur kändes det?

– Det var som en explosion. Det är en ära. Jag är född i Sverige och är utbildad i Sverige. Men det är ett svårt beslut. Jag får förklara i morgon.

”Måste koppla bort allting”

Graham Potter var grymt imponerad av Ghoddos efter matchen, även om anfallaren själv grämde sig över ett par missade chanser.

– Hans kvalité individuellt är på så hög nivå, han är ett konstant hot, är så stark. Han kan spela på vilken nivå som helst, i alla europeiska ligor. Och det är en fantastisk kille, det här var en stor kväll för honom.

Har Saman Ghoddos konsulterat dig inför sitt stora landslagsbeslut?

– Nej, han har inte rådfrågat mig, och det är hans personliga beslut. Ett han får ta med sin familj och sina nära. Om han vill prata så finns jag här, men det är han som ska bestämma sig.

Så mycket är EL-trupperna värda 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM