Officiellt: Sergio Peña klar för Malmö FF

Sergio Peña har skrivit på för Malmö FF
Sergio Peña har skrivit på för Malmö FF

Sportbladets avslöjande är bekräftat.

Sergio Peña har skrivit på för Malmö FF – avtalet är skrivet till och med 2024.

– Jag ser möjligheter här, säger peruanen.

Malmö FF presenterade den peruanske landslagsstjärnan på onsdagen, en värvning Sportbladet avslöjade tidigare i veckan.

– Jag är glad över att få möjligheten att representera en klubb som Malmö FF. Min vän Yoshi Yotún har berättat mycket om Malmö FF, om staden och supportrarna. Jag såg flera av lagets matcher när han spelade här. Nu längtar jag till jag själv får kliva ut här och spela, säger 25-årige Sergio Peña i en kommentar på klubbens hemsida.

– Jag ser möjligheter här, MFF är ett bra lag med stora ambitioner. Här kan jag utvecklas. Jag vill bidra med allt jag kan och jag vill vinna titlar med MFF, det är min inställning just nu.

”En framstående spelare”

MFF hoppas få peruanen spelklar till hemmamötet med IFK Göteborg den 14 augusti.

– Sergio är en spelskicklig mittfältare som är väldigt trygg med bollen. Han har en fin passningsfot och gjorde ett jättefint mästerskap nu i somras för Peru. Han har erfarenhet av att spela och prestera på hög nivå och har under de senaste åren i sin karriär varit en framstående spelare i de klubbar han representerat. En generellt sett väldigt bra fotbollsspelare som har sina främsta kvalitéer i passningsspelet, säger sportchef Daniel Andersson.

Den offensive mittfältaren hyllades stort för sina insatser för Peru när landslaget nådde semifinalen i Copa América nyligen.

Peña kommer senast från nederländska Emmen där han under de två senaste säsongerna noterades för tio mål och sex assist. 25-åringen har gjort 18 landskamper för Peru och ett mål för landslaget.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.