”Om vi vinner kan jag äntligen sluta”

Hedvig Lindahl drömmer om OS-guld

YOKOHAMA. Drömmen om OS-guld ska gå i uppfyllelse.

Sedan tackar Hedvig Lindahl för sig.

– Om vi vinner kan jag äntligen sluta kanske, säger målvakten.

Det var slitna, svenska spelare som stapplade ut i den mixade zonen efter semifinalsegern mot Australien.

Hedvig Lindahl menar att matchen var oerhört krävande rent fysiskt på grund av den höga luftfuktigheten. Dessutom hoppade ett lillfinger ur led, men det ska inte vara någon fara.

– Det känns nästan lite töntigt om det skulle hålla mig från en OS-final, helt ärligt. Jag är emot att man ska äta smärtstillande och sånt men då hade jag nog gjort det, om det hade stört mig, säger målvakten.

Det där guldet, som hon har pratat om i så många år, är nu väldigt nära.

– Förhoppningsvis bara 1,5 timmes jobb kvar, nu är vi väldigt nära. Vi ska dit, vi är väldigt bestämda och målmedvetna. Sen finns det en motståndare som har precis samma känslor så allt kan tyvärr hända, säger Lindahl och tillägger:

– Att vi har kunnat leva upp till förväntningarna, att det vi pratat om inte är tomma ord, nu har vi chansen att ta det sista steget. Det betyder jättemycket. Om vi vinner kanske jag äntligen kan sluta. Så känns det.

På frågan hur det blir om Sverige förlorar finalen på fredag blir svaret:

– Då får vi se.

Seger: ”Man är ju 36 år...”

Caroline Seger, som också befinner sig i slutet av karriären, vill däremot inte hugga fast något.

– Jag har ju ett år till med Rosengård så för min del handlar det bara om att vara här och nu och att få uppleva det här, säger Seger.

– När man ändå är i sluttampen av sin karriär är ju det fantastiskt. Så jag tror inte att jag behöver titta längre än så. Hedvig får gärna göra det men jag stannar där.

Att det täta matchandet har tärt på kroppen hindrar henne inte från att räkna med minst 90 minuters spel på fredag.

– Hade det varit en placeringsmatch om sexa, sjua hade jag kanske svarat annorlunda men nu är det final, tillägger kaptenen.

– Att de har gjort jobbet, halva jobbet. Häftigt att få vara med på den här resan, man är 36 år gammal och har det där lilla kvar som man inte har fått uppleva. Vi har varit i final innan men det känns annorlunda nu. Det känns som att alla är så inställda på att det bara ska bli en sak vi tar med oss härifrån. Kanada känner likadant, men vi ska ta det.

Gerhardsson kommer inte övertala

Peter Gerhardsson menar att han inte kommer försöka få Lindahl, eller någon annan, att ändra sig.

– Det får man ta då. När det gäller spelare, jag tar med spelare med kvalitet. Hanna (Bennison) är till exempel inte med för att hon är ung utan för att hon är tillräckligt bra. Hedvig är med för att hon är tillräckligt bra, säger förbundskaptenen.

– Skulle det vara så att någon vill göra något annat så är det på det sättet. Jag tror inte att man hamnar i någon övertalning eller så där, man får ha en diskussion.

Räkna med att Sverige kommer göra allt för att knipa det där guldet. Som Caroline Seger uttrycker det:

– Jag orkar inte färga en medalj eller något sånt.

Finalen mot Kanada har avspark 14.00, svensk tid.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll Medaljligan OS 2021

Medaljligan i OS 2021 – så ligger Sverige till

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.