OS 2021 i Tokyo

Nytt återbud från Simone Biles – kan öppna för Adlerteg

Av: 

Jonathan Nilsson

FOTBOLL

Simone Biles lämnar även återbud till OS-finalerna i hopp och barr.

Det innebär att reserven Jonna Adlerteg nu bara är ett återbud från att ta plats i barrfinalen.

Svenska gymnasten Jonna Alderteg gjorde en av karriärens bästa tävlingar i barren, men missade finalen med ynka 33 tusendelar.

Alderteg slutade tolva i kvalet där åtta gymnaster tog sig vidare. Eftersom fyra ryskor placerade sig på topp sex, och bara två per land får tävla i finalen, sattes hon upp som andra reserv.

Biles hoppar av finalen

Den amerikanska storstjärnan Simone Biles tog den sista finalplatsen, men nu meddelar USA:s gymnastikförbund att hon lämnar återbud.

”Efter ytterligare samråd med den medicinska personalen har Simone Biles bestämt sig för att dra sig ur finalerna i hopp och barr. Hon kommer att fortsätta utvärderas dagligen för att avgöra om hon kommer tävla i finalerna för fristående och bom.” skriver de på Twitter.

Öppnar för Alderteg

Simone Biles har tidigare under mästerskapet brutit lagtävlingen och lämnat återbud till mångkampsfinalen för på grund av psykisk ohälsa.

Vid ytterligare ett återbud, om det inte är en ryska, kan alltså Jonna Alderteg ta plats i barrfinalen. Den avgörs i morgon, söndag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Jonna Adlerteg.
Publisert:

LÄS VIDARE

Simone Biles imponerande i återkomsten

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OS 2021 i Tokyo

Simone Biles

Gymnastik

Jonna Adlerteg

Sommar-OS 2021