”De behandlar oss som labbråttor”

Premier League-klubbarna har återgått till träning men damernas serie ser ut att avslutas.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

Troy Deeney.
Troy Deeney.

DAGENS SNACKIS

Endast sex personer av 748 medarbetare och spelare i Premier League fick tillbaka ett positivt coronatest. Bland annat Burnleys assisterande tränare Ian Woan. Även två ur Watfords ledarstab samt en spelare bar på viruset. Vilket visar att Troy Deeney, som vägrade träna under gårdagen av rädsla för att smitta sin son, kanske tog rätt beslut.

En annan som inte är pigg på att återvända är Danny Rose, utlånad till Newcastle. Han har tidigare vädrat sitt missnöje gentemot ”Project restart” men tillade i podcasten Lockdown Tactics igår: ”Jag vill verkligen börja spela fotboll igen men vi är mitt i en pandemi. Jag vill inte gnälla på allt, bara på att folk behandlar oss som om vi vore försökskaniner eller labbråttor”.

Rose tillägger att han förstås är fullt medveten om att spelarna tjänar stora summor pengar men vill ”inte riskera hälsan för andra människors underhållning”.

Danny Rosei duell med Chelseas N'Golo Kante.
Danny Rosei duell med Chelseas N'Golo Kante.

DAGENS SILLY

Manchester United är på väg att låna ut talangen James Garner. Den 19-årige mittfältaren sägs attrahera klubbar som Cardiff, Swansea och Sheffield United och kan således tillbringa nästa säsong på någon av dessa platser. Det är ännu oklart när spelare som just nu är utlånade, exempelvis målvakten Dean Henderson, återvänder.

DAGENS BESKED

Women’s Super League väntas lämna besked om att avsluta säsongen. Anledningen är främst de stora kostnader som medföljer om matcher skulle spelas inför tomma läktare. Ett definitivt beslut är dock ännu inte taget. Manchester City toppar tabellen strax före Chelsea.

DAGENS VÄDJAN

Millwall har skrivit till sina Championship-konkurrenter och föreslagit att de klubbar som belönas med avancemang till Premier League ska stå för coronatest-notan. Anledningen är många klubbars ansträngda ekonomi. Kostnaden för samtliga tester beräknas uppgå till omkring 200,000 pund per klubb.

Samtidigt diskuterar Premier League-klubbar ett ekonomiskt stödpaket för att undvika att Championship-klubbar går under. En källa säger till Daily Mail att det ”definitivt finns en vilja att göra detta”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.