Osannolikt avslut på stormötet

Av: Emelie Fredriksson, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Stormötet mellan IFK Göteborg och AIK gick mot 0–0.

Men på tilläggstid knep hemmalaget segern med till synes minsta möjliga marginal.

– Ur en vinkel var den inne, ur en ser den inte ut att vara inne. Den känns inne, säger IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi.

Matchen mellan IFK Göteborg och AIK bjöd inte på något storspel och när klockan tickade över 90 minuter talade allt för ett 0–0-resultat.

Men efter ett inspel från Emil Holm på högerkanten – och möjligtvis Sargon Abrahams häl – letade sig bollen till synes precis över mållinjen bakom andramålvakten Budimir Janosevic.

Saknas tydliga bilder

Några tydliga reprisbilder finns dock inte att tillgå.

– Jag såg att den var inne. Jag låg precis i linjen och såg att bollen var över, säger Sargon Abraham.

AIK:s tränare Rikard Norling får se samma bilder och är inte säker, men lägger ingen vikt vid det.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Kan inte stoppa blödningen”

– Men vi blir nästan svagare och svagare för varje byte. Vad herr Norling sysslar med får man fundera på. Jag kan inte riktigt stoppa blödningen och till slut blir det så.

AIK tvingades till en sent målvaktsbyte då Jakob Haugaard fick problem med ett ben under uppvärmningen. Ersättaren Budimir Janosevic såg alltså länge ut att hålla nollan men fick se bollen passera in via stolpen i den 92:e minuten.

AIK:s inhoppare Panajotis Dimitriadis försökte rensa bollen.

– Att det blir ett mål på det sättet är tufft. Det går så fort men första känslan är att den inte är helt över. Sen hur mycket som är över och hur mycket som är kvar vet jag inte. Det är svårt att säga. Den tar i stolpen och sedan försöker jag beräkna, säger han i Dplay.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad: