Bahoui: ”De unga får ta för mycket ansvar”

GÖTEBORG. Nabil Bahoui, 29, hade drömt om att få komma tillbaka på planen.

Efter 12 minuters inhopp och 0–4 mot Häcken var han inte glad.

– De unga spelarna har fått ta alldeles för mycket ansvar, säger AIK-stjärnan.

Följ ämnen i artikeln

Cupmatchen mot Enskede i november var Bahouis senaste tävlingsmatch för AIK innan en knäskada satte långvarigt stopp.

Mot Häcken fick han komma in i 78:e minuten, men då ledde hemmalaget redan med 3–0

– Jag hade verkligen sett fram mot den här dagen, men det blev inte riktigt som planerat. Jag glömde den sköna känslan tidigt i matchen, säger Bahoui.

Vilken är din analys till varför det går så tungt för AIK?

– Jag har suttit hemma och följt laget. Det har varit frustrerande.

– Det är mycket snack om det nya och unga AIK. Men jag tycker att de unga har fått alldeles för mycket ansvar. Vi äldre borde avlasta dem mer än vi har gjort.

”Då hade jag Nisse...”

Hur då?

– De har spelat match efter match, det har hängt på dem om de har en bra dag. Jag kan jämföra med när jag kom till AIK. Då hade jag Nisse (Nils-Eric Johansson) och andra som man alltid kunde luta sig mot, som alltid var där.

– Vi (äldre) gör det, men vi behöver göra det mer och jag är en av de så kallade äldre. Vi kan hjälpa de yngre mer, föra alla åt samma håll. Vi måste enas, säger Nabil Bahoui.

– Nu har vi två, tre dagar innan vi möter vår rivalmotståndare nummer ett. Det är bara att glömma det här.

Norling är inne på att höra mer er äldre hur ni ser på spelsystemet. Vad tycker du om det?

– Rikard är den som bestämmer. Frågar du mig kanske jag vill spela på ett annat sätt eller likadant. Det är från person till person. Men vi kan snacka igenom det och komma samman. Vi har ett klubbmärke att stå upp för. Sådana här plumpar räcker det med en gång per år, max.

Efter 0–4-förlusten mot Häcken på Bravida Arena är AIK hela elva poäng bakom IFK Norrköping.

Men än värre ur Gnagetperspektiv – man-man-spelande AIK har släppt in 16 mål, flest i allsvenskan tillsammans med Kalmar FF.

Vill du gå tillbaka till ett annat, mer grundläggande spelsystem?

– Mina kvaliteter är att vara offensiv och bidra med att göra mål. Spelsättet är upp till Rikard. Frågar han mig kommer jag säga det jag tycker. Jag och hela klubben står bakom Rikard.

Larsson: Ruskigt kort

– Det är kanske jobbigt för vår backlinje när de möter skickliga en-mot-en-spelare. Slår någon ut någon så är man nästan körd. Det är kanske jobbigt, men det får försvararna svara på.

– Nu blir det ett derby och med fotbollstermer blir det på liv och död, säger Nabil Bahoui. Oavsett hur vi gör det ska trean hem.

Lagkaptenen Sebastian Larsson:

– Vi behöver inte titta längre än till vad som är grunderna i fotboll. Det handlar om att springa och ta dueller – och där faller vi ruskigt kort mot Häcken.

– Vi kan spela med vilken uppställning som helst, med vilka spelare som helst, men klarar man inte av grunderna i ett duellspel så är det inte okej, säger Larsson. Vi var otroligt svaga i duellspelet. Det är vi på planen som måste ta ett ansvar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.