Klart: Anfallaren lämnar för Belgien

Av: Simon Svensson-Parenti

Publicerad:
Uppdaterad:
Jordan Attah Kadiri.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Jordan Attah Kadiri.

Jordan Attah Kadiri lämnar Östersunds FK.

20-åringen är klar för belgiska Lommel SK.

– Jag är väldigt glad att jag har fått utvecklas i Östersund och att jag får fortsätta min fotbollskarriär i Belgien, säger Kadiri till ÖFK:s hemsida.

Redan i juni ryktades Östersunds anfallstalang Jordan Attah Kadiri, 20, bort från allsvenskan – till den belgiska fotbollen. Då, i form av de nyblivna mästarna Club Brügge.

Sedan kom också Lommel SK in i bilden, till vardags i den belgiska andradivisionen.

Enligt Östersund har klubbarna varit i förhandling under en längre tid, och efter att han idag genomgått den obligatoriska läkarundersökningen står det klart att Attah Kadiri säljs till just Lommel SK.

Säljs för 12 miljoner kronor

– Jag är väldigt glad att jag har fått utvecklas i Östersund och att jag nu får fortsätta min fotbollskarriär i Belgien, säger 20-åringen till ÖFK:s hemsida.

Transferfönstret har öppnat så Attah Kadiri ansluter till sin nya klubb med omedelbar verkan.

Priset för nigerianen landade på runt 12 miljoner kronor, och kontraktet gäller fram till 2024.

– Det är roligt att vi i Östersunds FK ännu en gång har kunnat utveckla en spelare som nu får chans som proffs utomlands, vi önskar Jordan lycka till i sin nya klubb och tackar honom för det år som han har varit hos oss, säger ÖFK:s ordförande Mathias Rasteby.

Noterbart är att Lommel SK ägs av investmentbolaget Abu Dhabi United Group. Samma bolag som också äger bland annat Manchester City och New York City FC.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN