Goitom om märkliga bilderna: ”Ville lugna ner spelet”

avIbraheem Alsalman

Tv-bilderna visade en förvånad Henok Goitom efter AIK:s 2-0-mål mot Djurgården.

Nu ger lagkaptenen en förklaring för de märkliga bilderna.

– Målet kom i ett läge där vi ville lugna ner spelet, säger 34-åringen.

På onsdag åker Solnaklubben till Helsingborg och Olympia för ett hett allsvenskt möte.

Under tisdagen blev det klart att Andreas Granqvist är åter tillgänglig för spel. Men det är ingenting som AIK lägger större vikt på.

– Det är jättekul att vi får en toppmatch direkt efter en derbymatch. Jag tycker att det är bra att vi möter ett bra lag, för det är lite svårare att möta ett lag som ligger i botten efter en viktig vinst. Man kanske inte kommer upp i motivationen. Granqvist är väl bra för dem. Det är alltid bra att ha lagkaptenen tillbaka, de kommer bli starkare med honom såklart. Men vi kommer spela våran match, säger AIK:s lagkapten.

”Visste att matchen dog”

AIK slog Djurgården med 2-0 i söndags efter Tarik Elyounoussis dubbla fullträffar. Och just efter 2-0-målet visade tv-repriser en förvånad Henok Goitom. AIK:s lagkapten vände sig om, och med en chockad ögonblick sträckte han upp armarna och började fira målet.

1 av 3

När Sportbladet träffar honom efter tisdagens träningspass ute på Karlberg, Solna, berättar Goitom vad är det som förvånade honom mest med det målet.

– Målet kom i ett läge där vi ville lugna ner spelet. Men vi har en “Seb” (Larsson) med hans fot och vi har Tarik (Elyounoussi) som tar löpningen vid rätt tid. Så har man kvalitén nog så kan man göra det. Vi visste efter målet att matchen dog. Och det visste Djurgårdens spelare också om, säger han.

Jämför med tiden i Spanien

Henok Goitom inledde säsongen på bänken, men har under de senaste matcherna varit tillbaka i startelvan. Dock har målen uteblivit och hittills har anfallaren inte kunnat hitta nätet.

– Ärligt så tänker jag inte så mycket på det. Hade jag varit 24 eller 25 så hade jag kanske varit lite orolig. Men i det här skedet av min karriär så lägger jag större vikt vid att laget vinner matcherna. Jag tycker inte att man ska grubbla så mycket i det. När jag spelade i Spanien så gjorde jag inte mål på 15 omgångar, men sedan gjorde några stycken efteråt, säger Henok Goitom.

ARTIKELN HANDLAR OM