Allsvenskan i fotboll

Bollkallar befaras skadade i kaoset

Bangers briserade i allsvenska toppmötet

avAndreas Käck

Pyrotekniska pjäser briserade under Malmö FF-AIK.

Nu uppger polisen att två personer under 15 år – enligt Sydsvenskan två bollkallar – befaras skadade.

– Det är fullständigt oacceptabelt att kasta bangers, det är förenat med livsfara, säger polisens kommenderingschef Andy Roberts.

Vid två tillfällen under den allsvenska guldstridsmatchen mellan Malmö FF och AIK briserade så kallade ”bangers” på läktaren. Den första incidenten skedde direkt efter MFF:s 1-0-mål i 78:e minuten, den andra efter MFF:s 2-0-mål i 87:e.

Huvuddomaren Bojan Pandzic stoppade spelet bägge gångerna.

Befaras ha skadats

Nu uppger polisen i Skåne att de pyrotekniska pjäserna ”kastades mot personer” på läktaren och att fem stycken – däribland två under 15 år som enligt tidningen Sydsvenskan var bollkallar – befaras ha skadats.

– De har tagits om hand av vår lagläkare. Jag vet inte hur det har fått någon form av skador på hörseln eller annat, säger MFF:s säkerhetschef Peter Narbe till Sydsvenskan.

Polisen meddelar på sin hemsida att händelserna kommer att anmälas och rubriceras som misshandel alternativt vållande till kroppsskada.

– Det är fullständigt oacceptabelt att kasta bangers, det är förenat med livsfara. Polisen ser allvarligt på detta och vi kommer att utreda händelserna, säger Andy Roberts, kommenderingschef.

Olika uppgifter

Totalt tre ”bangers” ska ha kastats under matchen. Det råder spretiga uppgifter om vem eller vilka som kastade dem.

Enligt Sydsvenskan ska den första ha kastats ”från AIK-klacken och upp på övre etage till sektion 39, där bland annat många familjer brukar sitta”.

De andra två ska enligt Sydsvenskan ha ”kastats bort mot säkerhetszonen bredvid AIK-klacken”.

Inga gripanden har gjorts i nuläget.

Sportbladet har sökt MFF:s säkerhetschef Peter Narbe.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
ARTIKELN HANDLAR OM